Medya
27 Ağu 2010 15:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

ERDAL ŞAFAK'A AÇIK MEKTUP! ''O GAZETECİ ARKADAŞA HAKSIZLIK YAPMA''

'Erdal Şafak, şu anda, yönetiminde olduğun gazetende, bir gazeteci arkadaşımıza yapılan, inanılmaz bir haksızlık var!'

Erdal Şafak’a mektuptur
Erdal Şafak’ı iyi tanırım. İzmir’den yetişmiş ki’ İzmir’den yetişen gazeteciler başarılı olur. İyi gazetecidir. Ve, insandır Erdal Şafak. İyi tanıdığım için bu mektubu yazmak ihtiyacı hissettim.
’Erdal Şafak, şu anda, yönetiminde olduğun gazetende, gerçek bir gazeteci arkadaşımıza yapılan, inanılmaz bir haksızlık var. Çocuk, resmen işini yaptı diye işten kovuldu. Ne tazminat, ne bir teşekkür. Niye kovuldu? Mehmet Ali Erbil’in bir bayanla resminin çekti diye. Bu resmi de gördüm.

Hiç abuk bir fotoğraf değil. Sahilde koşu yapan iki insan. Ne sakınca var. Ha, el ele tutuşmuş. Mehmet Ali paniklemiş efendim. Açıklamasını yaparsın olur biter. Ha, bu fotoğrafları niçin yayınlamadı magazin müdürün onun hesabını soramam. O, iç işlere girer. Tarzı değil desem, onun gibi çok fotoğraf yayınlanıyor. Neyse, ama Mustafa Deryahan’ın işten el çektirilmesi mantığını anlayamadım.

Diyelim ki; Üst katlardan baskı geldi, seni de geçti, patrondan. Magazin müdürü niçin onun hakkını savunmadı? Niçin, odasına her fırsatta çağırıp verdi, veriştirdi.
Ben de çalıştım Mustafa ile. Dik başlı, haklarını savunan bir tiptir.

Ama, çok iyi bir muhabirdir. Resmen, iyi bir adamı kaçırmış oldunuz. Lütfen olaya el koy. En azından tazminatı ödet. Erdal Şafak, sen işi iyi bilen bir, gerçek gazetecisindir.’ Gelelim diğer kişiye. Mali, ağzına kilit vur. Küfür, her kime olursa olsun yakışmıyor.

Bi de ekmekle oynamak. Onun, hasta annesinin, küçük (3,5) yaşındaki kızının rızkını kim verecek?
Aman lütfen beddua almayalım, aman.

Vehbi DİNÇCAN / GÜNEŞ