Gündem
24 Eki 2011 22:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:56

ERBAKAN'IN ESKİ BASIN MÜŞAVİRİ NAZIR ÖZSÖZ VEFAT ETTİ

Eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın basın müşaviri Nazır Özsöz vefat etti.

Bursa’da yayınlanan yerel Marmara gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapan Nazır Özsöz 1993 yılında Necmettin Erbakan’ın basın danışmanlığına başladı. Danışmanlıkla birlikte Milli Gazete’de köşe yazarlığına da başlayan Özsöz Refah Partisi’nin 95 seçimleri sonrası iktidar olmasıyla Erbakan’ın Başbakanlık Basın Danışmanlığı görevine getirildi.

Özsöz danışmanlığının üçünü aylarında Başbakanla birlikte bir proğramdan dönerken geçirmiş olduğu trafik kazası sonrası hafızasını yitirdiği için Başbakanlık basın müşavirliğinden malulen emekliye ayrıldı.Uzun süredir kanser tedavisigören Özsöz bugün Gazi Hastanesi’nde hayatını yitirdi.


 
Sürekli sarı basın kartı sahibi olan Nazır Özsöz’ün de bulunduğu bu fotoğraf kendisi ile mesai arkadaşı olan ve Erbakan’ın vefatına kadar basın danışmanlığını yürüten Milli Gazete muhabiri Şaban Kalafat tarafından çekildi.

Fotoğrafta o dönemler Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Başbakan Erdoğan partinin genel başkanı Necmettin Erbakan ile basın danışmanı Nazır Özsöz Eyüp Sultan’da dua ederlerken görülüyor.

Özsöz, Ankara Hacı Bayram’ı Veli Camisi’nde yarın öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı ile Karşıyaka Mezarlığına toprağa verilecek.