Gündem
21 Mayıs 2012 08:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:40

ENKA ÖĞRENCİLERİ ÇEVRE BİLİNCİNE DİKKAT ÇEKTİ!

Türkiye'nin global dünyadaki yeri, eğitim, teknoloji, nüfus ve kalkınma konulu konferansa ilgi büyük oldu

ENKA  öğrencilerinden  Balsu Erman’ın başkanlığını yaptığı, konuşmacılar arasında Greenpeace başkanı Uygar Özesmi’nin de bulunduğu çevre, insan hakları, ekonomi , Avrupa Birliği’nin konumu, Türkiye’nin global dünyadaki yeri, eğitim, teknoloji, nüfus ve kalkınma konulu konferans ENKA Okulları için  gurur  kaynağı oldu.

Tamamen özgün, tamamen Enka’ya ait, tamamen  öğrencilerin  enerjisi ve ortak akıllarıyla oluşmuş kalıcı, yepyeni ve diğer okullara örnek teşkil edecek, bir konferans oluşturmayı amaçlayan konferans, Balsu Erman’ın konuşmasıyla renklendi .

Konferansın amacı dünyadaki politik, ekonomik ve teknolojik  gelişmeleri  öğrenci  arkadaşlarımızla beraber tartışmak, irdelemek, sebep sonuç ilişkilerini kurmak, ilgili konularda komitelerin ortak akıl ile buldukları sonuçları geniş  kitlelere  ulaştırmaktı.

Enka tarafından ilk defa düzenlenen bu konferansı her yıl tekrarlayıp uluslararası  platforma  taşımayı hedefleyen ENKA, 21.yüzyılın, 20.yüzyıldan daha barışçıl, huzurlu ve sağlıklı bir yüzyıl olması için çalışmaktadır.

Konferansa katılan okullar: Eyüboğlu Koleji , TED  İstanbul  Koleji , Alman Lisesi, Ayazağa Işık Lisesi , Erenköy Işık Lisesi , Mustafa Saffet Anadolu Lisesi, İstek Semiha Şakir Lisesi , Emine Örnek Koleji , istek Kemal Atatürk Lisesi, Anabilim Lisesi , İstek Acıbadem Anadolu Lisesi , Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi , Sosyal Bilimler Lisesi , Sainte Pulchérie Fransız Lisesi , Ziya Kalkavan Denizcilik  Anadolu Teknik Lisesi , Özel Bahçeşehir Bilfen Anadolu Lisesi , Koç  Özel  Lisesi , MEF Okulları , St. Benoit Fransız Lisesi , Notre Dame De Sion Fransız Lisesi