Gündem
08 Mayıs 2023 10:48 Son Güncelleme: 08 Mayıs 2023 10:59

Enerji Bakanı Dönmez'den 14 Mayıs açıklaması: 'Jeneratörler hazır'

14 Mayıs seçimleri öncesi şebekelerin bakımdan geçtiğini söyleyen Enerji Bakanı Fatih Dönmez, jeneratörlerin de seçim günü yaşanabilecek kesintiler için hazır olduğunu ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi açıklamalarda bulundu. Enerji şebekelerinde bakımların yapıldığını belirten Sönmez, "Jeneratörlerimiz kritik noktalar göz önünde bulundurularak operasyon merkezlerimize dağıtıldı" dedi

Dönmez şunları söyledi:

"14 Mayıs'ta tüm seçmenlerimizin oylarını güven içerisinde kullanabilmesi için Bakanlık olarak bütün kurum ve kuruluşlarımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu süreçlerde il ve ilçe oy toplama merkezleri, seçim kurulları, adliye binaları, seçimde kullanılacak havaalanları, parti binaları ve Yüksek Seçim Kurulu gibi kritik noktaları besleyen şebeke unsurlarında ivedilikle bakım çalışmaları yapıldı. Yine kritik noktalarda bulunan genel aydınlatma tesislerinin çalışır durumları ve teçhizat kontrolleri tamamlandı. Envanterimize kayıtlı bütün jeneratörlerin durumları belirlenerek gerekli bakım ve onarım işlemleri yapıldı. Ayrıca jeneratörlerimiz kritik noktalar göz önünde bulundurularak operasyon merkezlerimize dağıtıldı."