Güncel
14 Kas 2017 15:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:16

En Uygun Cafe Şemsiyesi Seçimi

Cafe ve restoranların tamamında cafe şemsiyesi modelleri tercih edildiğinden üreticiler çok farklı modeller ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu aşamada yapılan seçimler de çok büyük önem taşıyor.

Mekân sahipleri açık alanda da müşterilerine hizmet verebilmek için cafe şemsiyesi modellerini kullanmak zorunda oluyor. Eski dönemlerde yalnızca alanı kapamak için kullanılan bu ürünler günümüzde farklı tarzlarda üretilirken daha çok özel amaçlara yönelik bir hizmet veriyor. Kapalı, yandan gövdeli, bacalı ve teleskopik modeller arasından seçim yapacak olan kişiler her şemsiyenin özel olarak sunduğu imkânlara ve mekânın özelliklerine göre seçimlerini gerçekleştiriyor.


Kapalı şemsiyeler genel olarak fazla yağış alan bölgelerde tercih ediliyor. Eğer kar ve yağmurun fazla düştüğü alanlarda bir restoran ya da cafe kurulmuşsa bu mekânların açık alanlarının en iyi şekilde korunması gerekiyor. Bu aşamada cafe şemsiyesi modelleri arasından kapalı modeller seçilerek müşterilerin rahat etmesi sağlanıyor. Yalnızca üst kısmı kapalı olan şemsiyelerin yağmur ve kar yağışını tamamen engellemesi mümkün olmuyor. Rüzgârın etkisiyle birlikte yandan da yağmur ve kar suları müşterileri rahatsız edebileceğinden kapalı modeller ile birlikte bu sorunların önüne geçilmiş oluyor. İstenildiğinde açılabilen yan kısımlar genel olarak şeffaf görünümlü seçiliyor. Böylece dışarıda oldukları hissini yaşamaya devam eden müşteriler dış alanın olumsuz etkilerinden tamamen kendilerini korumuş oluyorlar.

Yandan gövdeli modeller ise daha çok küçük alanların şemsiyeler ile korunması gerektiğinde tercih ediliyor.
 
Mekânın kullanım alanı içerisinde bir gövde kısmı olmasını istemeyen işletme sahipleri yan gövdeli şemsiye modellerini tercih ederek yerden kazanç sağlıyor. Bu modellerde gövde kısımları daha ince olurken yan kısımda kendisine yer buluyor. Uzaktan bakıldığından rüzgâr etkisine daha az dayanıklı olduğu rahatlıkla anlaşılabilen bu şemsiyelerin yüksek şiddette rüzgâr olan alanlarda kullanılmaması gerekiyor. Ancak bu şemsiye modelleri gövde kısımlarından belirli alanlara sabitlenebiliyorlar. Bu durumda kişilerin endişe etmelerini gerektirecek bir durum da oluşmadan rahatlıkla bu tarzda ki şemsiyeler kullanılabiliyor. Bu sebeple de ebatları çok büyük olmayan işletmelerin çoğu bu ürünler için siparişlerini veriyor.

Bacalı modeller ise cafe ya da restoranların kullanım alanı içerisinde duman oluşturacak ürünler kullanıyorsa bu durumlarda tercih ediliyor. Bazen bu açık alanlara ocaklar kurulurken kokunun etrafa yayılmadan çıkması için bacalı şemsiye modelleri kullanılıyor. Bazen de sigara kullanımına izin verilen alanlar ya da nargile seçeneği sunulan alanlarda bacalı şemsiyeler tercih ediliyor. Bulundukları alanda havayı çeken bu şemsiyeler en kısa süre içerisinde kokuyu ve dumanı alandan uzaklaştırıyor. Buna ek olarak dış etmenlerden de kişileri koruyan şemsiyeler son derece kullanışlı modeller arasında yer alıyor. Birçok işletmede bu ürünler tercih edilirken fazla fonksiyonunun olması fiyatının çok yüksek seviyelerde olmasına sebep olmuyor.
 
Son seçenek olarak sunulan teleskopik şemsiyeler de en yaygın görülen şemsiye türleri olarak belirtiliyor. Genel olarak yan kısımları açık olan ancak çatı kısmından küçük miktara aşağı doğru sarkan kumaşı bulunan bu modeller yalnızca güneş ışınlarının kesilmesi için tercih ediliyor. Eğer işletmelerde farklı bir amaç istenmiyorsa bu şemsiyeler tercih edilirken işletmeler isterlerse sabit modelleri, isterlerse tekerlekli ve rahatlıkla hareket ettirilebilen modelleri tercih ediyor. Bu şemsiye modellerinde sabit ürünler tercih edilecekse genelde tüm alanı tek başına kapatan şemsiyeler kullanılıyor. Bu şemsiyelerin ağırlıkları yüksek olduğundan hareketli modellerde daha küçük ürünler ile alan kapatılıyor. Tek bir şemsiyenin kullanılmasının yerine birkaç adet şemsiye ile gerekli alan müşteriler için kapatılıyor.