Gündem
05 Eki 2010 13:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:40

EN ÇOK TEKZİP, DÜZELTME VE YALANLANAN HABER YAYINLAYAN GAZETE HANGİSİ?

Medya Tekzip Merkezi Temmuz-Ağustos-Eylül ayları arasındaki 3 aylık dönemde basının tekzip karnesini çıkarttı.İşte basının tekzip karnesi!

Gazeteleri düzenli tarayarak elde edilen verilere göre; Hürriyet, Milliyet, Vatan, HaberTürk ve Yeni Şafak gazeteleri en çok tekzip, yalanlanmış haber ve düzeltme yayınlayan gazeteler oldu.
Elde edilen verilere göre çıkan tablo şu şekilde;
Hürriyet (1 tekzip, 6 cevap ve düzeltme, 7 yalanlanmış haber, 33düzeltme),
Milliyet (1 tekzip, 5 cevap ve düzeltme, 5 yalanlanmış haber, 21 düzeltme),
Vatan (10 cevap ve düzeltme, 2 yalanlanmış haber, 18 düzeltme),
HaberTürk (10 cevap ve düzeltme, 5 yalanlanmış haber, 12 düzeltme),
Yeni Şafak (8 cevap ve düzeltme, 3 yalanlanmış haber, 10 düzeltme)
Medya Tekzip Merkezi tüm ulusal gazete, dergi, haber ajansı ve ulusal TV kanallarını tarayarak; "tekzip", “düzeltme” "ihtarname", "yalanlama" ve "cevap ve düzeltme”  başlıkları altında raporlama yapıyor. Bu veriler, dönem dönem raporlar halinde kamuoyuna açıklanıyor.
Sitenin imtiyaz sahibi Avukat Şekip Hardal, yaptıkları raporlar sayesinde basın kuruluşlarını daha dikkatli davranmaya teşvik ettiklerini söyledi. Hardal, “dönem dönem raporları kamuoyuyla paylaşıyoruz ki hem basın kuruluşları daha dikkatli davransın hem de medyada çıkan haberler nedeniyle mağdur olan insanlar başvurabilecekleri bir merkez olduklarından haberdar olsun. Gazetelerin saygınlık kazanmaları için daha fazla dikkatli olmaları şart” şeklinde konuştu.

İşte Tekzip Merkezi’nin çıkarttığı rapor: