Gündem
02 Nis 2011 17:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

EN ÇOK HABER OLAN DİZİ HANGİSİ OLDU?

Ekrandaki dizi savaşları çıkan haberlerde de yaşanıyor&...

Televizyonda en çok ilgi çeken programların başında yer alan dizilerin sezon sonu yaklaştıkça yazılı basında çıkan haber sayıları da yükseliyor. Medya Takibi Şirketi Interpress’in, ekranda yayınlanan dizilerin yazılı basındaki yansımalarını araştırdığı rapora göre,  yayınlanmaya başladığı ilk bölümünden itibaren çıkan haber sayısında liderliğe yükselen "Muhteşem Yüzyıl"  dizisi Mart ayında da liderliği bırakmazken, "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisiyle arasındaki tatlı rekabette tam gaz devam ediyor.

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide çıkan kanal haberlerinin tek tek incelendiği Interpress’in araştırmasında, geçtiğimiz ay "Muhteşem Yüzyıl" isminin geçtiği 703 haberle yazılı basında yer alırken, "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" 394 haberle ikinciliğini sürdürdü. Mart ayında üçüncü sırayı "Fatma Gülün Suçu Ne?" hakkında çıkan 313 haberle aldı. "Çocuklar Duymasın" dördüncü, "Hanımın Çiftliği" dizisi ise listede ilk beşinci sırada kendine yer buldu.

Aynı araştırmaya göre, geçtiğimiz ay yerli diziler içinde altıncı sırayı "Kavak Yelleri" alırken, "Ezel" yedinci sırayı aldı. "Kurtlar Vadisi Pusu" sekizinci olurken, "Nuri" dizisi dokuzuncu, "Yahşi Cazibe" de onuncu sırada yer aldı.