Televizyon
09 Mar 2013 19:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

EN BÜYÜK CANLI YAYIN GAFI HANGİSİ? ECE ÜNER'DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR!

Ekranda en çok hayranı olan haber yüzlerinden biri spiker Ece Üner iş ve aşk hayatına dair özel açıklamalar yaptı..

Habertürk’ün ünlü haber yüzlerinden Ece Üner "Bu işe yani sunuculuğa geçişimde kendime ’Bunu niye yapıyorum?’ diye sorduğum birçok sorunun yanıtını Banu Güven’de buldum. Onu ve haber sunuşunu özlüyorum" dedi.

Ekranda en çok hayranı olan haber yüzlerinden biri Ece Üner... NTV ve CNN TÜRK'ün ardından ekran yolculuğuna HABERTÜRK'te devam eden Üner, geçen ay hayatının en önemli adımlarından birini attı ve meslektaşı Deniz Bayramoğlu ile evlendi. Milliyet muhabiri Birsen Altuntaş Üner ile iş ve aşk üzerine sohbet etti.

Haftada kaç gün yayındasınız?
En az haftada 5 gün, bazen de 6 gün yayındayım.

Yayın öncesi uğur getirsin diye yaptığınız bir ritüel var mı?
Yayın öncesi uğur getirsin diye yaptığım bir ritüel yok ama gülümsüyorum ne olursa olsun dünya dönebiliyorsa biz hâlâ gülebildiğimiz içindir.
 
Yayında neyi giymez ya da takmazsınız?
Parmak arası terlik giymem, fular takmam. (Gülüyor)
 
Bugüne kadar en zorlandığınız yayınınız hangisi oldu ve üstesinden nasıl geldiniz?
Canlı yayında beni teknik olarak zorlayan bir haber olmadı. Hiç ancak ölüm haberleri verirken hâlâ boğazım düğümleniyor. Bir insan hayatının sona erdiğini duyurmak her ne şekilde son bulmuş olursa olsun beni çok sarsıyor. Daha o konuda duyarsızlaşamadım. Bir de kadına ve çocuğa şiddet, işkence, taciz VE tecavüz haberleri...
Kadının çilesi sanki okyanus gibi dünyanın 3’te 2’sini kaplıyor. Nedeni basit aslında... Kendi bahçesinde dal olamayanların alayı, girmiş bahçemize ağaçlık taslıyor. Bana hayatı yırtamayanlar gelip bizi yırtıyor gibi geliyor.
 
 
* En büyük canlı yayın gafınız hangisi?
CNN Türk’te Orkun Yazgan’la sabah haberlerini sunuyordum. Yeni yayın dönemiydi. En acemi yönetmeni bize vermişlerdi. Haber özetlerini girmesi gerekirken ekrana bizi seçmiş. Bize de söylemeden hani Hollywood filmleri öncesinde bir Metro Golden Mayer aslanı vardır. Böyle döne döne kükrer, işte ben de öyle döne döne başımı döndüre döndüre, ağzımı yaya yaya esniyordum ve bu da aynen ekrana yansıdı. (Gülüyor)
 
* Siz en çok hangi meslektaşlarınızdan haber dinlemeyi seviyorsunuz?
Banu Güven bana hep ilham vermiştir. Bu işe yani sunuculuğa geçişimde kendime niye yapıyorum bunu diye sorduğum birçok sorunun yanıtını onda buldum. Araştırmacı, çalışkan, entellektüel olunup hem de güzel olunup haber sunulabiliyor diye... Onun haber sunuşunu özlüyorum. Onu da... Çünkü onun karizması da şimdilerde pek kimsede yok.
 
* Size hayran olan seyircilerle birebir diyaloğa geçiyor musunuz yoksa mesafeli misiniz?
Hayır, hiç birebir diyaloğa geçmedim. Mesela facebook’ta kendime açtığım bir sayfam yok. Orada sağolsunlar benim için bir sayfa açmışlar ve fikirlerini paylaşıyorlar. Arada bakıyorum fikir almak için ama hiç müdahale etmiyorum. twitter’da hayatıma yeni girdi. Ben çok romantik bir tipimdir; posta güvercini uçurarak, dumanla haberleşme o da olmadı olmadı naftalinli mektup hayali kurarım. (Gülüyor) Benim için hayatta her şey aleladenin haricindedir.
 
’Deniz bana iki kere evlenme teklif etti’
 
* Bu arada bir aşk evliliği yaptınız. En başta kim kimi tavladı ve ilişkiniz ne zaman başladı?
Ben CNN TÜRK’e 2006’da başladım. Deniz’le ilişkimiz 2008’in sonuna doğru başladı. 2009’da da CNN’den ayrıldım. Deniz’in bana söylediği şu; beni CNN TÜRK’e  başladığım ilk gün asansörden çıkıp haber merkezine yürürken gördüğünde zaten işte "o" demiş. Sonra benim oradaki en yakın arkadaşımla yakın arkadaştı falan. Bunlar hep planlıymış, ben bilmiyordum. Uzun süre bana belli etmedi, aslında kendince etmiş ama ben farketmedim. Nasıl tavladığının çok basit bir yanıtı var. Hani "Kelebeğin Rüyası" filminde diyor ya şair; "Her kadının bir şiirlik canı var" diye... Ben dokuz canlı çıktım, baştan çıkarması için çok şiir yazması gerekti.
 
* Nasıl bir evlilik teklifi aldınız?
Deniz bana iki kere evlenme teklif etti. Birincisinde Bozcaada’da kayalıkların üzerinde dolunayın altında, ikincisi bir restoranın terasında Haliç’in şahitliğinde... ikisi de şiirliydi.
 
 
Milliyet

Milliyet'teki röportajın tamamı için tıklayın