Gündem
02 Şub 2024 21:16 Son Güncelleme: 02 Şub 2024 21:24

Emre Belözoğlu'ndan maç sonunda sert sözler

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Ankaragücü ile Sivasspor 0-0 berabere kaldı. Mücadelenin ardından Ankaragücü teknik direktörü Emre Belözoğlu'ndan sert açıklamalar geldi.

MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında sahasında EMS Yapı Sivasspor ile kendi evinde 0-0 berabere kaldı. Teknik direktör Emre Belözoğlu, stadın zemini hakkında ilginç ifadeler kullandı.

“TÜRK OYUNCU İHTİYACIMIZ VAR GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Mevcut oyuncu grubunun üzerine çok fazla yük bindiğini ve yerli oyuncu takviyesinde bulunacaklarını aktaran Belözoğlu, “Daha efektif kullanabileceğim, daha farklı mevkilerde kullanabileceğim Türk oyunculara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Devre arası transferi kolay bir transfer süreci değil. Ben de buraya geldiğim günden itibaren bana gerçekten gösterdiklerimi uygulamaya çalışan bir oyuncu grubu var. Onların içine net katkı verecek oyuncuyu tercih etmeye çalışacağım. Aynı zamanda ekonomik anlamda kulübe külfet olacak oyunculardan ziyade daha tercihen hemen geldiğinde katkı yapacak oyuncular olsun istiyorum ama Türk oyuncu ihtiyacımız var gibi görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

"BU REZALET SAHADA..."

Her zaman MKE Ankaragücü taraftarı önünde oynamak istediklerini dile getiren Belözoğlu, "Bu kulübün en büyük gücü taraftarı. Enerjisi sahaya olumlu yansıyor. Bazen tepki olumsuz da olabilir ama en büyük gücümüz taraftarımız. Zemin işi bugünün işi değil, kimse yanlış anlamasın ama Türkiye’de ligimizde iyi zemini olan kulüp yok. TFF taşın altına eline sokmazsa her işi bakanlıktan beklerseniz bu işi çözemezsiniz. Bu işin oynanacağı yer zemindir. tribünlerin güzel olması, soyunma odalarının mermer olması beni ilgilendirmiyor. Önemli olan zemin. Sezon başından beri bir tane iyi zemin görmedim. Burada oynayan iki takımın da Allah yardımcısı olsun. Bu rezalet sahada futbol oynamaya çalışan 22 futbolcuyu tebrik ediyorum. Açık ara dünyanın en kötü zeminleri Türkiye Ligi'nde." dedi.

“ZEMİN BU MAÇLARI KALDIRACAK GİBİ GÖZÜKMÜYOR”

Eryaman Stadı’nda 1 hafta içinde MKE Ankaragücü’nün ve Gençlerbirliği’nin toplamda 4 maç oynanacağını vurgulayan Belözoğlu, Türkiye Ziraat Kupası’ndaki 24Erzincanspor’la yapacaklar maçın başka sahada oynanıp oynanmayacağına ilişkin Belözoğlu, “İçeride hocalarımızla ve sportif direktörümüzle görüştük. Bu konu düşünülebilir. Bu zemin bu maçları kaldıracak gibi gözükmüyor. Bu hafta 4 maç olacak. Türkiye’de bir haftada 4 maç üst üste kaldırabilecek bir zemin yok" dedi.