Gündem
01 Kas 2022 00:12 Son Güncelleme: 01 Kas 2022 00:17

Emniyet ve Jandarma'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma, Kılıçdaroğlu'nun bu akşamki videosunun ardından suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 

Bu akşam Yoksulluk Dayanışma Ağı Kurucusu Hacer Foggo ile beraber video paylaşan Kılıçdaroğlu, "Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesiyle başladı. O kadar müsrifce harcadılar ki beytülmale el atacak, el uzatacak hale geldiler. Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler, tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Bu oyun neydi sevgili halkım? Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" demişti. 

 

CHP liderinin açıklamasından saatler sonra EGM, Kılıçdaroğlu'nun sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. EGM'den yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 177 yıllık Emniyet Teşkilatımızı “Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak”la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi. 

JANDARMA DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Emniyet'in ardından Jandarma da EGM'nin Twitter hesabındaki aynı ifadeleri kullanarak suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Jandarma'dan yapılan açıklamada "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 183 yıllık Jandarma Teşkilatımızı “Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak”la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" denildi.