Gündem
13 Kas 2012 15:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:22

EMİNE ERDOĞAN TANIŞMALARINA NEDEN OLAN YAZARA VEFA GÖSTERDİ!

Şule Yüksel Şenler'in 45 yıl önce yazdığı Huzur Sokağı romanı, diziden sonra tiyatro sahnesine de taşındı.

Şule Yüksel Şenler’in 45 yıl önce yazdığı Huzur Sokağı romanı, diziden sonra tiyatro sahnesine de taşındı. İlk gösterimi Cemal Reşit Rey’de yapılan oyunun onur konuğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’dı. Başbakan’la tanışmasına aracı olan Şule Yüksel Şenler’i yalnız bırakmayan Emine Erdoğan, "Bir dönem ben de dahil nice genç kız Şube Ablamız dediği Şule Yüksel Şenler’in özgürlük mücadelesini örnek aldık" dedi.

Yoğun programı nedeniyle, küçük kızı Sümeyye Erdoğan’la birlikte oyunun ilk 30 dakikasını izleyebilen Emine Erdoğan, gösteriden önce yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"İnsanlar gibi kitapların da kaderi var. Kimi kütüphanelerde okuyucusunu bekleyip, bir kaç sayfa okunduktan sonra yalnızlığa terk edilir. Ama öyle kitaplar vardır ki elden ele dolaşır, asırlardan asırlara seyahat eder. Okuyanı can evinden vurur, temelden değiştirir. Er ya da geç değerleri anlaşılır. Huzur Sokağı sadece yazıldığı dönemde değil, her zaman için ilham kaynağı oldu. Huzur Sokağı asıl sarsıcı etkisini kalplerde, ruhlarda insanların yaşayış tarzlarında yaptı. Çok sayıda genç, kitabın son sayfasını kapatırken kendisine doğru soruları sordu. Doğru cevapları bulmanın arayışına girdi.

ŞULE ABLAMIZI ÖRNEK ALDIK

"O dönemde ben de dahil nice genç özgürlük, demokrasi, ifade özgürlüğü mücadelesinde kendimize Şule Hanım’ı örnek aldık. Onun açtığı, işaret ettiği yoldan en temel haklarımız için mücadele verdik. Onun direnişi, sebatı, onun inancı her birimiz için ilham kaynağı oldu. Huzur Sokağı kitapları gençlerden esirgenirken, Şule Hanım yaşam tarzından, düşüncelerinden dolayı hapse mahkum edilirken ben dahil ‘Her birimiz Şuleyiz' diyerek onun izini takip ettik. Eğer bugün genç kızlarımız inançları doğrultusunda, okullarda özgürce okuyorlarsa Şule Hanım’ın mutlaka izi vardır."

DUA ETTİM

Şule Yüksel Şenler ise protokol sırasından izleyicilere dönük olarak yaptığı konuşmada, "Bu romanı yazarken Allah’a bu eseri inşallah öyle geniş kitlelere duyur ki diye dua edip, nice hidayetlere vesile etmesini diledim" dedi.