Gündem
29 Ağu 2023 09:51 Son Güncelleme: 29 Ağu 2023 09:58

Emekli generalin tek çocuğunun şüpheli ölümü: Soruşturma dosyasını takip eden gizli el kim?

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık’ın oğlunun ‘şüpheli ölümü’ ile ilgili dosyayı bugünkü köşesine taşıyan T24 Yazarı Tolga Şardan, “Sanki ‘gizli bir el’ bu dosyanın fazlaca kurcalanmasını istemiyor. Verilen ‘kovuşturmaya yer olmadığı kararı’nın yeterli olduğu kanaati de bu gizli el ya da ellerin sahipleri” diye yazdı.

“Emekli generalin tek çocuğunun şüpheli ölümü: 2018/60988 numaralı soruşturma dosyasını kontrol eden ‘gizli el’ kim? “ başlıklı yazıda Şardan 5 yıl önce bir inşaatta oğlunun cansız bedenine uluşan emekli Tümgenerel Büyükışık’ın hukuk mücadelesine yer verdi.

‘Şüpheli ölümle’ ilgili soruşturmadaki ‘tuhaflıklar’ı da sıralayan Şardan babanın anlatımlarını köşesine taşıdı:

 “Soruşturmayla ilgili İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’la görüşmek istedim. Bana randevu vermedi. ‘Asayiş Müdürü ile görüşsün’ dedi.

Sonra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın yanına gittim. Yaşadıklarımı anlattım. Oğlumun fotoğraflarını görünce Aktaş fenalaştı. Kendisine geldikten sonra ‘Bunun açık bir cinayet olduğu görülüyor. Sunuma devam etmeye gerek yok. Hemen Teftiş Kurulu Başkanı’nı aradı. Yanınıza geliyor. Toplantı yapın, süratle sorunu çözün’ dedi.

Bir başkası benim adıma görüştüğünde, Aktaş, ‘Cüneyt ve Emre isimli ne kadar polis varsa tespit edin ve bunları bulun’ dedi. Buna rağmen iki memur halen bulunamadı.

Polislerle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nce idari soruşturma başlatıldı. Henüz bitirilemedi. Jandarma’da görüşmeler yaptım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştüm. Ama sonuç çıkmadı.”

“Büyükışık, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun olayın aydınlatılması için katkı vermediğini de dile getirdi.”