Gündem
26 Şub 2024 11:24 Son Güncelleme: 26 Şub 2024 13:05

Elazığ'da maden ocağında göçük! İki işçi göçük altında…

Elazığ Palu’daki bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük nedeniyle dört işçi, toprak altında kaldı. Elazığ Valisi Ömer Toraman, iki işçinin kurtarıldığını, iki işçinin göçük altında olduğunu söyledi. Arama ve kurtarma çalışmalarının sürüyor.

Elazığ’ın Palu ilçesinde bir krom madeninde göçük meydana geldi. Göçük altında kalan dört işçiden ikisi çıkarken, iki işçiyi kurtarmak için bölgeye ekipleri sevk edildi.

Göçüğün bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, saat 10.00 sıralarında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını, ekiplerin göçüğün yaşandığı yere intikal ettiğini söyledi.

İlçenin Kayaönü köyü mevkisinde özel bir krom madeninde göçük oldu. Göçükle ilgili konuşan Vali Toraman, "Göçük altından bir işçimiz kurtarıldı, 3 işçi için çalışma sürüyor. Ekiplerimiz olay mahalinde. Burası krom madeni ocağı" dedi.

Toraman, göçüğün Palu ilçesinde meydana geldiğini açıkladı.

YENİ AÇIKLAMA: İKİ İŞÇİ KURTARILDI, İKİ İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA

Elazığ Valisi Ömer Toraman, daha sonra yaptığı açıklamada ise iki işçinin kurtarıldığını, iki işçinin de göçük altında olduğunu söyledi.

Vali Toraman, kurtarılan işçilerden birinin hastaneye sevk edildiğini ifade etti:

"Arama kurtarma faaliyetleri süratle başladı. İlk etapta bir işçimiz kurtarıldı. Biraz önce de ikinci işçimizin kurtarıldığı haberini aldık. Şu anda göçük altında 2 işçinin kaldığını değerlendiriyoruz. Onlara da ulaşmak için arama kurtarma ekiplerimiz yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar."