Gündem
08 Mayıs 2023 10:57 Son Güncelleme: 08 Mayıs 2023 11:04

Ekrem İmamoğlu’nun Konya mitingi öncesi tepki çeken paylaşımlar! ‘Şeytan taşlamak isteyen…’

İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun dün Erzurum'da yaptığı mitingde yaşanan taşlı saldırının etkisi sürerken, bugünkü Konya mitingi öncesi yapılan paylaşımlar tepki çekti. İmamoğlu'nun kente gelmesine saatler kala, sosyal medya üzerinden yapılan 'şeytan taşlama' göndermeleri olay oldu.

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler için geri sayıma geçerken; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun, dün Erzurum'da yaptığı mitingde yaşanan taşlı saldırı bir anda gündem yarattı.

İmamoğlu ve onu dinlemek için toplanan kitleye yönelik gerçekleşen saldırıda yaralananlar oldu. Konuşmasını bitirmek zorunda kalan İmamoğlu, otobüsün içine girerken, polis taşlı saldırı yapan gruba müdahale etti.

İMAMOĞLU'NUN KONYA MİTİNGİ ÖNCESİ TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIMLAR

Seçimlere 6 gün kala yaşanan gergin ortam karşısında sükunet çağrıları sürerken, İmamoğlu'nun bugün yapacağı Konya mitingi öncesinde sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar dikkat çekti.

"Şeytan taşlamak isteyen yarın Anıt Meydanı'na gidebilir"; "Memlekette Hac dönemi erken başlamış" ifadeleriyle yapılan paylaşımlar gündem yarattı.

Erzurum'daki olayların ardından benzer görüntülerin yaşanmasından endişe edilirken, konuyla ilgili resmi bir açıklama ise yapılmadı.