Gündem
14 Ara 2014 08:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Ekrem Dumanlı konuştu: Bu basına darbedir!

Ekrem Dumanlı adının bulunduğu gözaltı listesi hakkında konuştu.

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Fuat Avni’nin, aralarında medya mensuplarının da yer aldığı operasyonda gözaltına alınacaklar listesinin yayınlamasını Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendirdi.

Ekrem Dumanlı, kendi isminin de listede olduğunu öğrendiğini belirterek, "Biz de adımızın listede olduğunu görüyoruz. Ama ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz. Şayet doğruysa kendimi bahtiyar sayarım. Bu zulüm döneminde beni listede eklememek, benim için üzücü bir durum olurdu" diye konuştu.

Hükümetin ve iktidarın aleyhine kim konuşursa susturulmak istenildiğini aktaran Dumanlı, “Burada görülüyor ki kendilerinin hoşuna gitmeyen kim ne konuşursa konuşsun bir baskı kurulduğu görülmekte. Dolayısıyla bir yönüyle şaşırtıcı, bir yönüyle de normal. Belli ki konuşanların susmasını istiyorlar. Bunların artık yazılmamasını istiyorlar. Özgür basın istemiyorlar. Bir telefon açarak susan basın istiyorlar. Ben bunu ilk duyduğumda da söylemiştim; bu sadece Zaman gazetesi ile ilgili bir konu değil. Bu Türkiye’de basına yapılan bir darbedir. Basını susturmaya yönelik bir darbedir. Bunun Türk ve Dünya basınında kabul göreceğini zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

"SUÇUMUZUN OLMADIĞINI BU ÜLKEYİ YÖNETEN İYİ BİLİR"

“Bir suçla ilişkimizin olmadığını cümle alem bilir” diyen Dumanlı, “Bu ülkeyi yönetenler de bilir. Bizi çok iyi tanırlar bilirler. Herhangi kanun dışı bir işimizin olmadığını cümle alem bilir. Hepimiz 20-25 yılık gazeteciyiz. Bunca yıldır şerefimizle, haysiyetimizle ve gazetecilik ilkeleriyle bu mesleği yaptık.

Olası bir operasyonun 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıl dönümüne getirilmek istenildiğini manidar bulduğunu söyleyen Dumanlı, “Bir anda 17 Aralık’ın yıl dönümüne denk getirilerek sansasyonel bir şey yapacağız diye bir suç icat etmek doğrusu şaşırtıcı. Şimdi ne olabilir? Hani suçsuz insan için zordur böyle şeyler. Neyle suçlanabiliriz diye şöyle bir baktım. Bunların tetikçisi, uşağı ve kiralık kalemleri değişik davalardan bahsediyor. 2008-2009’da kilerden bahsediyorlar. Bunların gazetelerle ne ilişkisi olabilir? Demek ki suç unsuru bulmakta zorlanıyorlar.” şeklinde konuştu. (Cihan)