Televizyon
21 Şub 2011 10:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

EKONOMİ HABERCİLİĞİNİN HANGİ DENEYİMLİ İSİMLERİ TRTHABER'DE KULÜP KURDU? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Sabah, Zaman ve Hürriyet gazetesinden üç ismin birlikte sunacağı program ne zaman başlıyor? İşte o isimler ve programın detayları...

Yapım ve danışmanlığını Aytekin Mert’in üstlendiği; Sabah Gazetesinden Oğuz Karamuk, Zaman Gazetesinden Turhan Bozkurt ve Hürriyet Gazetesinden Sadi Özdemir’in yer alacakları her hafta başka bir önemli ismin ağırlanacağı programın ilk konuğu ise Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün olacak.

Programın ikinci konuğuysa  iş dünyasının güçlü ismi Ishak Alaton. Gazetelerin ekonomi sayfalarından sorumlu gazetecilerin sorularını yanıtlayacak olan Ergün; reel sektör, yurt içi ve yurt dışı yatırımlar, enflasyon, faiz, dış borç, faiz dışı fazla, bütçe açığı, ihracat, ithalat, özelleştirme,  gelirler ve giderler,  vergiler gibi başlıklarla Türk ekonomisinin son durumunu ortaya koyacak.

23 Şubat Çarşamba gününden itibaren her hafta Çarşamba günleri ekrana gelecek olan programın ekonomi programcılığında yeni bir çığır açması bekleniyor. Gazetelerin ekonomi sayfalarına yön verenlerden oluşan ev sahipleriyle her hafta başka bir konuğu ağırlayacak olan programda global ölçekte ekonomide yaşananlar ışığında Türk ekonomisi ve iş dünyasının son durumu gözler önüne serilecek. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’un katılacağı ilk program 23 Şubat saat 22.30’dan itibaren TRT Ulus Stüdyolarından canlı olarak yayınlanacak.

MEDYARADAR/ÖZEL