Medya
04 Mar 2010 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

EKONOMİ BASININA ATEŞ DÜŞTÜ! MİLYON DOLARLIK PORTFÖY SAHİBİ GAZETECİLER KİM? KİRLİ ÇAMAŞIRLAR DÖKÜLÜYOR!

Star gazetesinden Oğuz Karamuk fitili ateşledi, ekonomi basını hop oturup hop kalktı. Peki milyonlarca dolarlık portföy sahibi gazeteciler kim? Ekonomi basını günah çıkaracak mı?

İki günden beri tepki göstermesi gerekenler ağzını açmıyor... Nispeten daha günahsız ve az kirli arkadaşlarını gaza getirip piyasaya salıyor... Onlar açıklama yapıyor.
 
Ekonomi basının vakit kaybetmeden günah çıkartması gerekiyor. Bence yapılması gereken bu... Bunun nedenlerini anlatacağım...
 
1)      Günah çıkarma borsa ve para piyasalarında spekülasyon yapan maharetli arkadaşlarımızla sınırlı kalmamalı.
2)      Eskiden yöneticisi olduğu PR şirketlerinin, müşterisi olan şirketlerin ve şirketlerin patronlarını, bugün servis müdürlüğü yaptığı gazetenin sayfalarında kollayan ve koruyan ekonomi müdürleri de yaptığı işin hesabını vermeli. Onların haberlerini neden boy boy kullandığını okurlarına anlatmalı.
3)      Karısının veya arkadaşlarının karısının PR şirketi olan ekonomi müdürlerinin, şirketlerin haberlerine öncelik ve geniş yer vermeleriokur adına patronlar ve genel yayın yönetmenleri tarafından sorgulanmalı.
4)      Zaman zaman kaçamak yaptığı PR'cıların haberlerini geniş geniş kullanan ekonomi müdürleri ve editörleri de hesap vermeli. Bu konuda PR derneklerini de göreve davet ediyorum.
5)      Aylık maaşı 5-6 bin TL'yi geçmeyen ekonomi müdürleri ve ekonomi basının yöneticileri milyon dolarlık evlerde nasıl oturduğunu da açıklamalı.
6)      Yönettiği KOBİ sayfalarında, KOBİ yöneticilerin ve KOBİ patronlarından, yapacağı haber karşılığı para alanlar da hesap vermeli.
7)      Sevgilisi ile tatile giderken, turizm şirketlerinden yüksek indirim alan ekonomi editörleri ve müdürleri de hesap vermeli.
8)      Hesap verenler sadece ekonomi editör ve müdürleri ile sınırlı kalmamalı. Muhabirler ve sayfa sekreterleri de bu hesap vermeye dahil olmalı.
9)      Bunlardan sonra spor ve magazin muhabirleri, editörleri ve müdürleri de hesap vermek için sıraya geçmeli.
10) Ekonomi Muhabirleri Derneği başkanı duayen gazeteci Celal Toprak meslektaşlarına yönelik bu iddianın gerçek olup olmadığını ortaya çıkartmak için harekete geçmeli.

ORHAN KARAMUK'IN YAZISI İÇİN TIKLAYIN!..

RADAR OPERATÖRÜ