Polemik & Kulis
28 Şub 2024 12:32 Son Güncelleme: 28 Şub 2024 12:39

Ekol TV’nin yeni transferi Turkuvaz Medya Grubu’ndan! Ankara Temsilcisi olarak atandı...

Sabah Gazetesi’nin başarılı yazarı Hazal Ateş, Ekol TV’nin Ankara Temsilcisi oldu.

Azeri iş insanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun devraldığı Ekol TV, iddialı bir ekip kurmak için hazırlıklara başlarken, yeni transferi Turkuvaz Medya Grubu’ndan yapıldı. Sabah Gazetesi’nin başarılı ekonomi yazarı Hazal Ateş, kanalın Ankara Temsilciliği görevine getirildi.

Uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan ve bir çok alanda yatırımı bulunan Azeri iş insanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun hisselerini devraldığı Ekol TV, Nisan ayında yayın hayatına atılmaya hazırlanırken, iddialı bir ekip için transferlere de başladı.

Edinilen bilgiye göre Ekol TV, kanalın Ankara Temsilciliği için başarılı ekonomi yazarı Hazal Ateş’le anlaştı. Geçtiğimiz günlerde 18 yıldır çalıştığı Sabah Gazetesi’ndeki görevinden ayrılan Hazal Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda “Turkuvaz Medya çatısı altındaki gazete ve televizyonlarda harika arkadaşlıklar ve dostluklar edindim. Başta, Turkuvaz Medya Gurup Başkanı Serhat Albayrak olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gazetecilik yapmaya devam edeceğim, yeni adresimi yakında duyuracağım” demişti. Hazal Ateş’in Ankara ekibini kurmak için hazırlıklara başladığı, Ankara’da önemli isimlerle de görüştüğü öğrenildi.

HAZAL ATEŞ KİMDİR?

Hazal Ateş, Mimar Sinan Lisesi edebiyat bölümü, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans programına yönelik İngilizce eğitimi aldı.

Üniversite yıllarında başladığı gazeteciliğe Cumhuriyet, Star, Habertürk televizyonu, radyo ve haber ajansında devam etti. 2007 yılından bu yana Sabah Gazetesi’nde ekonomi muhabiri ve yazarı olarak görev yapan Ateş’in yazıları aynı zamanda Takvim, Yeni Asır’da yayınlanıyor. Sabah Gazetesi’nde “İş’in Anahtarı” köşesi sosyal güvenlik, çalışma hayatı, vergi, tüketici hakları konusunda güncel gelişmeleri de içeriyor. Meslek hayatı boyunca, medya-iletişim, sosyal güvenlik, istihdam, özgür basın, yeşil dönüşüm, çevre konularında ve çeşitli Avrupa Birliği destekli projelerde görev aldı.

Türk Metal Sendikası’nca, sendikalı hayata verdiği destek, çalışma hayatıyla ilgili bilgilendirici, haber ve yazılarıyla “Emek Dostu Gazeteci” ödülüne layık görüldü. Tüketicileri bilinçlendirici haberleriyle de Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenen “Yazılı Basın Tüketici Ödülü”nü aldı. Sürekli basın kartı sahibi olan Hazal Ateş, halen Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. 1971 yılında Malatya’da doğan ve bir çocuk annesi Ateş, yaklaşık 50 yıldır Ankara’da yaşıyor.