Polemik & Kulis
03 Mar 2024 12:59 Son Güncelleme: 03 Mar 2024 13:03

Ekol Tv’den bir transfer haberi daha: Başarılı ekran yüzünü kadroya kattı

Ekol TV’den yeni transfer haberi geldi. Habertürk’ten istifa eden isim Ekol TV’nin kadrosuna katıldı

Ekol TV, iddialı bir ekip kurmak için hazırlıklara başlarken, yeni transferi deneyimli ekran yüzü Duygu Kaya oldu. Habertürk’ten geçtiğimiz ekim ayında istifa eden Duygu Kaya Ekol Tv bünyesine katıldı.

Başarılı ekran yüzü Habertürk’te 3 yıl boyunca sabah haberlerinin dışında, hafta sonu ana haber, hafta içi öğle kuşaklarında da görev aldı. Bu süre boyunca seçim ekranı başta olmak üzere 6 şubat depremi gibi habercilik için zor dönemlerde uzun saatler ekrandaydı.

Duygu Kaya kimdir?

Üniversite yıllarındayken Bolu’da yerel bir gazetede çalıştı. Ardından Hürriyet Gazetesi’nde istihbarat ve dış haberler bölümünde stajyer olarak görev aldı. 2013 yılında Artı 1 kanalında çalışmaya başlayarak muhabirlik yaptı. Bir süre burada çalışmasının ardından Habertürk kanalına transfer oldu. Habertürk’te 3 yıl boyunca muhabirlik görevini üstlenerek çeşitli haberlere imza attı ve canlı yayınlarda yer aldı. Muhabirlik döneminde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden, dosya haber dalında ödül aldı. Haberin konusu Türkiye’de engelli çocukların okulu bırakmak zorunda kalışı ve Avrupa ülkeleri dahil edildiğinde araştırmaların en çok Türkiye’de okul bırakma oranının arttığını söylemesiydi.. Sebeplerine eğildi, engelli çocuklarla ve aileleriyle konuştu. 1 hafta boyunca gün gün yayınlandı her bir hikâye... ve bu çalışmayı cemiyet ödüle layık gördü.

2018 yılında Habertürk’ten ayrılarak Kanal D kanalında yer almaya başladı. Burada da yine muhabir olarak çeşitli haberler yaptı. Aynı yıl içinde Kanal D’den CNN Türk kanalına geçiş yaptı. CNN Türk’te Hafta Sonu Güne Merhaba isimli programın ve gece haberlerinin sunuculuğunu üstlendi. Ardından 2020’de “Gün Başlıyor” kuşağını sunmak üzere Habertürk’e geri döndü. 3 yıl görev yaptığı Habertürk’ten 2023 Ekim ayında istifa ederek ayrıldı.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan okulların ihtiyaçlarını karşılamak için kampanyalar düzenleyerek yardımsever kişiliğiyle de ön plana çıkıyor.

 

ETİKETLER
#Duygu Kaya #Ekol Tv