Gündem
29 Mar 2013 10:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

"EGE TV'YE SANSÜR İZMİR BASININA HAKARETTİR"

TGF Başkanı Atilla Sertel, EGE TV'nin kayıt aldığı sırada engellenmesini kınadı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ın olağan meclis toplantısında EGE TV'nin kayıt almasını engellemesini kınadı.

Sertel açıklamasında Demirtaş'ın kişisel kızgınlıklarının kamuoyunun haber alma hakkını etkilememesi gerektiğini söyledi.

"Basına açık bir toplantıda 'Bu benim şahsi özgürlüğüm, benim sesimi almanı istemiyorum. Sözlerimin kaydedilmesini istemiyorum' diyerek mikrofonu muhabirin elinden çekerek alması sadece EGE TV'ye değil basın özgürlüğüne ve tüm İzmir basınına yapılmış bir hakarettir.
"Ekrem Demirtaş, Ocak ayı meclis toplantısında da aynı çirkin davranışı sergilemişti. Bir açıklama yaparak, kendisini EGE TV'den ve İzmirli gazetecilerden özür dilemeye davet etmiştik. Demirtaş, özür dilemediği gibi bir ay sonra aynı davranışı yine tekrarlamıştır. Yapılan hatayı telafi etmek yerine daha da agresif bir tavırla sansürcü zihniyetini yeniden açığa vurmuştur.
"Demirtaş'ın kişisel kızgınlıklarına kamuoyunun haber alma hakkı için çalışan basını bir daha alet etmemesini diliyor, ikinci kez başvurduğu sansür girişimini şiddetle kınıyoruz."

27 Mart'taki İZTO Mart ayı olağan meclis toplantısı'nda Demirtaş, EGE TV muhabiri Kerim Uğur'un kürsüye mikrofon koymasına izin vermemiş, Uğur'un ısrarı karşısında muhabire güvenliği çağıracağını söylemişti.