Gündem
08 Mar 2011 12:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

EGE İLETİŞİM'DEN GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK BLOGU!

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri web üzerinden blog kurdu; gazetecilerin gözaltına alınması ve tutuklanmasına karşı imza toplanıyor.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi bazı öğretim üyeleri ve öğrencileri Ergenekon soruşturması kapsamına gazetecilerin gözaltına alınmasını ve tutuklanmasına karşı imza kampanyası başlattı.

EÜ İletişim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri, kurdukları Gazetecilere Özgürlük Bloğu’nda gazetecilerin maruz bırakıldığı korku iklimi ve hak ihlallerini kınadıklarını ifade etti, kendisini basın özgürlüğü adına sorumlu gören herkesi bu konuda imza vermeye çağırdı.

Blogda şu ifadeler kullanıldı:

"İletişim fakültelerinde etik kaygı güden akademisyenlerin temel amacı; muktedirlerin iktidarını sorgulayan, dinsel, mezhepsel, etnik cemaatlere mesafeli ve haberciliğini evrensel insan hakları temelinde gerçekleştiren gazetecilere akademik rehberlik yapabilmektir. Gazeteciliğin bu biçimi, iktidarın kimin elinde olduğu ile ilgilenmeksizin, iktidarın bizatihi kendisini ve hukuk dışı kullanımını hedef alır. Bu nedenle ezenin kim olduğuyla değil, ezilenin temel hakları ve bu hakların savunusu ile ilgilenir. "

"Son günlerde Ergenekon operasyonları kapsamında tutuklanan Nedim Şener ve Ahmet Şık, haberciliğin idealize edilen bu biçiminin, gerçek bir meslek pratiği haline gelebileceğini göstermiş ve ülkemizde dokunulmaz kabul edilen "derin" ilişkileri açığa çıkarmak adına önemli işlevler gerçekleştirmiş habercilerdir."

Milliyet gazetesi muhabiri Nedim Şener ve Radikal gazetesi muhabiri Ahmet Şık’ın ardından bugün tutuklanan Ergenekon davası sanıklarından Yalçın Küçük, Oda TV yazarı Müyesser Yıldız, Oda TV yöneticisi Doğan Yurdakul, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümün araştırma görevlisi Coşkun Musluk ve Oda TV yazarı Sait Çakır ile birlikte son üç hafta içinde Ergenekon soruşturması kapsamında sekizi gazeteci 10 kişi tutuklandı.

bianet