Gündem
15 Haz 2016 13:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:19

EGD'de kan kaybı sürüyor! Bu kez hangi müdür istifa etti?

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD)'nin yeni yönetiminde kriz çıkmıştı

Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Gazetecileri Derneği üyeliğinden ve bu derneğin Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden ayrılan 4 gazetenin ekonomi müdüründen sonra Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Olcay Büyüktaş da bir açıklama yayınlayarak EGD Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden ayrıldığını duyurdu.

Büyüktaş açıklamasında "Bir meslek örgütü olması nedeniyle önemseyerek bir süre üyesi olduğum ancak EMD'nin EGD olduktan sonra üyeliğini yenilemediğim derneğin yöneticisi olan arkadaşlarıma, Cumhuriyet gazetesi ekonomi müdürü olduktan sonra otomatik olarak davet edilmeye başladığım EGD Yüksek İstişare Kurulu toplantılarına ve etkinliklerine katılmayacağımı bildirmek isterim. Meslek sorunlarına karşı duyarsız kaldığını düşündüğüm, haksızlık ve mağduriyet karşısında dayanışma göstermesini umduğum derneğin, son olarak Kerim Ülker'in iş aktının feshi karşısındaki suskunluğu söz konusu kararı almamı zorunlu kılarken, aldığım kararın bu ve benzeri konularda düşünülmesine vesile olmasını temenni ederim" dedi.

6 Haziran'da Akşam Gazetesi Ekonomi Müdürü Mehmet Ali Ergün, Star Gazetesi Ekonomi Müdürü Yener Yalçın, Vatan Gazetesi Ekonomi Müdürü Ercan İnan ve Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent ortak bir açıklama yaparak Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden istifa ettiklerini duyurmuşlardı.

Habertürk Gazetesi Ekonomi Müdürü Yavuz Barlas da daha önce EGD'den istifa etmişti. Derneğe üyeliği bulunmayan Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç ise kendisinden habersiz getirildiği Yüksek Kurulu Üyeliğini kabul etmediğini açıklamıştı. Böylece Olcay Büyüktaş ile birlikte 7 önemli gazetenin ekonomi müdürü Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ile bağlarını tamamen koparmış oldu.

Ekonomi gazetecilerinin 6 Haziran'da yaptığı ortak açıklama ise şöyleydi:

"Biz aşağıda imzası olan ekonomi gazetecileri olarak, gerekli gördüğümüz lüzum üzerine Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeliğinden istifa ettiğimizi beyan ederiz.

Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen ulusal gazetelerinin ekonomi müdürlerine otomatik olarak verilen EGD Yüksek İstişare Konseyi üyeliği sıfatının bir anlamı bulunmadığını vurgulamanın da zaruret olduğunu düşünüyoruz. Konsey üyeliğinin, EGD çatısı altında yapılan organizasyonlara mutlaka haber desteği verileceği şeklinde algılanması son derece yanlıştır. Bu ayrıntının sponsorluk desteği veren kurum ve kuruluşlar tarafından bilinmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."