Televizyon
20 Mayıs 2010 13:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

''EDEP YAHU! İZAN YAHU! '' AYŞENUR ARSLAN'DAN ZAMAN YAZARINA SERT ÇIKIŞ!

Medya Mahallesini hazırlayıp sunan Ayşenur Arslan, bugün programda Zaman yazarı Mümtazer Türköne için çok sert sözler sarfetti.

Medya Mahallesi programında Zonguldak’tan gelen haber ile cidden üzülmüş bir Ayşenur Arslan vardı bugün.

"Dün bayram diye ekranlarda yoktu program ama bugün matem günü. Gazete manşetlerinin mürekkebi kurumadan bugünü matem gününe çeviren haber geldi. Zonguldak’tan 30 gencecik insan’ın ölüm haberi geldi." diye başladığı programda sık sık, "eğer sürç-ü lisan edersem affola" diyen Arslan’ın bugünkü konuğu Cumhuriyet yazarı, ekonomist Mustafa Sönmez’di.

AYDIN DOĞAN’IN MEKTUBUNU DEĞERLENDİRDİLER

Arslan, medyada Kılıçdaroğlu’na yönelik tavrın dönüşümünü değerlendirdi ve "Baykal artık gitmeliydi diyen Başbakan’ın sevdiği yazarlar birden Kılıçdaroğlu ile ilgili ilginç şeyler yazmaya başladı." dedi.

Ergun Babahan’ın dünkü yazısına ve Aydın Doğan’ın bugün Karaalioğlu’na yolladığı mektuba da değinen Arslan, Aydın Doğan’ın "gazetelerimde Baykal’ı destekleyen kadar gitsin diyen de var" sözleriyle taraf olmadığının altını çizdiğini de söyledi.

SÖNMEZ’E GÖRE ALTTAN GELEN TEPKİ

Doğan’ın "bunlara deli saçması deyip geçmek lazım ama iftiralar iz bırakıyor" demesinin Türkiye’nin tuhaf bir yere geldiğine işaret ettiğini söyleyen Arslan, Mustafa Sönmez’e "Doğan yanıt vermek zorunda mıydı?" diye sordu.

Sönmez "Ülke işzislik ve yoksulluktan kırılıyor. Rejim gerilimi yaşanıyor. Kılıçdaroğlu’nun alttan gelen bir tepki olması olasılığı neden düşünülmüyor? CHP’nin yani muhalefetin yükselme tehlikesi anketler telaş yaratıyor gibi görünüyor." dedi.

ZAMAN YAZARI İÇİN ÇOK AĞIR KONUŞTU

Zaman yazarı Mümtazer Türköne’nin bugün yazdığı ve CHP’de Baykal’ın istifası ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığını "Ergenekon arka bahçesini tanzim ediyor" diye yorumladığı yazısı  için çok sert konuştu:

"Edep yahu, izan yahu! Zaman gazetesi gibi bir büyük gazetenin yazarı ve Anadolu’da Zaman okurlarına her hafta konferanslar veriyor. Yeni bir ideolojinin sözcüsü olarak konuşuyor ama yazdığına bakar mısın Türköne’nin?"

Sönmez ise Arslan’ın bu çıkışına "Kartopu gibi büyüyen ve çığa dönüşmeye başladıkça telaş daha çok artacak. Kendi altlarındaki toprağın kaymakta olduğunu farkedince Kürtler, Ergenekon gibi bir takım şeyler ile engellenmeye çalışılacak. Şaşırmamak lazım." şeklinde yanıt verdi.

SENDİKALAŞAMAMA TEPKİSİ

Sendikalaşma oranlarından bahseden Mustafa Sönmez’e Ayşenur Arslan şöyle yanıt verdi: "Mustafa, bunları söylüyoruz ama bunları söyleyen bizlerin de sendikası yok. Medyada da sendikalaşma, örgütlenme diye bir şey yok"