Gündem
09 Şub 2018 08:38 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:00

e-Devlet, soyağacı sorgulama hizmetini askıya aldı!

e-Devlet'in dün hizmete soktuğu soyağacı sorgulama ekranı, gördüğü yoğun talep karşısında isteklere cevap veremez hale geldi

Dün haberlere konu olmasının ardından birçok kişinin merakla araştırdığı e-Devlet’e giriş yaparak soyağacı sorgulama sistemi durduruldu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar e-Devlet’e giriş yaparken yaşanan yoğunluğun ardından soyağacı sorgulamak isteyenler yeni bir mesajla karşılaştı. e-Devlet Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama sayfasına giriş yapan vatandaşların karşısına “Yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet sunulamamaktadır.” uyarısı çıkıyor.

SOYAĞACI SORGULAMA SİSTEMİ NE ZAMAN TEKRAR HİZMETE GİRECEK?

Kısa sürede yaşanan yoğunluğun ardından kapatılan soyağacı sorgulama sistemi hakkında “Yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet sunulamamaktadır.” uyarısı sonrasında hizmetin tekrar ne zaman gündeme gireceği merak konusu. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da sistemin teknik sorunların giderilmesinin ardından tekrar hizmete girmesi bekleniyor.



E-DEVLET EN ÇOK ARANANLAR ARASINA GİRDİ

e-Devlet’e dün eklenen ve ardından teknik çalışma nedeniyle askıya alınan soyağacı sorgulama sebebi büyük ilgi çekti ve e-Devlet Google’da 5 milyondan fazla kez aratıldı.