Gündem
12 Şub 2015 15:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Dünyanın en prestijli basın fotoğrafı ödülü Türkiyeli fotomuhabire!

AFP fotomuhabiri Bülent Kılıç, dünyanın en prestijli basın fotoğrafçılığı ödülleri arasında bulunan World Press Photo’da 2 ödül birden aldı.

Türk fotomuhabiri Bülent Kılıç, dünyanın en prestijli basın fotoğrafçılığı ödülleri arasında bulunan World Press Photo’da 2 fotoğrafıyla ödül aldı.

AFP haber ajansının fotomuhabiri olan 35 yaşındaki Bülent Kılıç’ın çektiği 2 fotoğraf, bu yıl World Press Photo Ödülleri’nde Yılın En İyi Haber Fotoğrafı (Spot News Single) dalında 1. ve 3. seçildi.

Birinci seçilen fotoğraf, 2014 yılının Mart ayında İstanbul’da düzenlenen Berkin Elvan protestoları sırasında çekilmişti. Fotoğrafta, polisin tutukladığı bir genç kız görülüyordu. "Gözaltındaki Liseli Kızın Korku Dolu Anları" başlıklı fotoğraf hakkında Time’a konuşan Kılıç, “O anı çekmek zorundaydım. Bu benim sorumluluğumdu. O gün Ukrayna’dan yeni dönmüştüm ve son birkaç gündür Ukrayna’daki eylemleri görüntülemiştim. Ancak cenazenin olduğu gün izin yapmak yerine, 15 yaşında ölen Berkin Elvan’ın cenazesine gidip fotoğraf çekmeye karar verdim” dedi.

AFP foto muhabiri Kılıç, aynı kategoride üçüncülük ödülünü Kobani’de koalisyon güçlerinin IŞİD militanlarının bulunduğu tepeyi bombaladığı anı gösteren fotoğrafıyla kazandı.

TIME DA EN İYİ FOTO MUHABİRİ SEÇMİŞTİ

Kendi çektiği fotoğraftan çok Türkiye’den bir haberin birincilik ödülü almasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen 36 yaşındaki Bülent Kılıç, ödülünü Nisan ayı içinde Amsterdam’da düzenlenecek törenle alacak.

Bülent Kılıç 2014 yılında da Time dergisi ve The Guardian tarafından yılın foto muhabiri seçilmişti.