Televizyon
30 Mar 2012 19:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:29

DÜNYA SAATİ UYGULAMASINA HANGİ ULUSAL KANAL DESTEK VERİYOR?

“Dünya Saati”, uygulamasına Türkiye'den ilk kez bir ulusal kanal destek veriyor..

İklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek için başlatılan ve 2008’de küresel bir harekete dönüşen “Dünya Saati”, uygulamasına Türkiye’de ilk kez bir ulusal kanal olarak FOX destek veriyor.

Her yıl Mart ayının son cumartesi günü, 20.30-21.30 saatleri arasında toplumun her kesiminin ışıklarını kapatarak küresel kirlenmeye dikkat çektiği bu toplumsal harekete bu yıl 31 Mart akşamı FOX da ekrandan destek verecek.  FOX izleyicileri ekranda, 31 Mart akşamı saat 20.30’da “Işıkları söndürdünüz mü?” şeklinde bir alt bant görecekler,18.30’dan itibaren ise de geri sayımla bu küresel eyleme katılımı arttırmak için duyuru yapacak.  

Ayrıca, FOX’un tüm dizi ve programların Facebook, Twitter adreslerinden WWF’in bu projesi desteklenecek, yayılımı yapılacak. FOX binasında da saat 20.30 ve 21.30 arasında ofis ışıkları kapatılacak.  Tüm FOX çalışanları da dünya saatinde eyleme destek vererek bulundukları ortamın ışıklarını kapatacak. 

FOX’UN EKRAN YÜZLERİ DE DESTEK VERİYOR

FOX’un, Yer Gök Aşk, Lale Devri, Unutma Beni gibi dizilerinin yıldız oyuncuları da projeye destek verecek ve kişisel Facebook ve Twitter hesaplarından hayranlarına eyleme katılmaları duyuru yapacak.

DÜNYA SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Dünya Saati tüm dünyadaki bireyleri, şirketleri ve yerel/ulusal yönetimleri çevreyle ilgili konularda harekete geçmeleri için cesaretlendiren bir WWF kampanyasıdır.Buna göre, geçtiğimiz yıl, 135 ülkenin katılımıyla gerçekleşen eylem, bir rekora imza attı ve dünya çapında yürütülen “en büyük kampanya” oldu.

Dünya Saati bu yıl 31 Mart 20.30-21.30 arasında gerçekleştirilecek. Kampanyanın Asya’dan Avrupa kıtasına geçişinin sembolü olan Boğaz Köprüleri’nin yanı sıra bu sene Galata Kulesi, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi gibi tarihe tanıklık eden önemli yapılar ilk defa ışıklarını bir saatliğine kapatarak kampanyanın simgeleri arasında yerini alacak.