Gündem
06 Eki 2011 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:52

DÜNYA LİDERLERİ JOBS İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Apple'ın kurucusu Steve Jobs için dünya liderleri taziye mesajı yayınladı.

Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un hayatını kaybetmesi tüm dünyayı yasa boğdu. Efsane lider, dünyayı değiştiren adam olarak da anılan Jobs için dünya liderleri de taziyede bulundu.

AMERİKA'NIN EN BÜYÜK MUCİTLERİNDEN BİRİ
ABD Başkanı Barack Obama, Jobs'un ölümü üzerine yaptığı açıklamada, "Dünyanın bir hayalci kaybettiğini" söyledi. Jobs'un "Amerika'nın en büyük mucitlerinden biri" olduğunu belirten Obama, Jobs'un "farklı düşünecek kadar cesur, dünyayı değiştirebileceğine inanacak kadar gözüpek ve bunu yapabilecek kadar yetenekli olduğunu" kaydetti. Başkan Obama, bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı mesajda da, "dünyanın büyük bölümünün Jobs'un ölüm haberini onun keşfettiği araç üzerinden aldığına dikkat çekerek, onu anmanın bundan daha büyük bir yolu olamayacağını" yazdı.

'HER GÜN ONUN YARATTIĞI ÜRÜNLERE DOKUNUYORUZ'
Avustralya Başbakanı Julia Gillard da, Jobs'un ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "onun yaratıcı dehasının dünyayı değiştirdiğini" söyledi.

Gillard gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hepimiz her gün, onun yaratıcı dehasının ürettiği ürünlere dokunuyoruz" dedi.

DÜNYA YÜKSEK AKILARDAN BİRİNİ KAYBETTİ
Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon, Jobs'un ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Jobs'un ardında "yaratıcılık, ilham ve mücadele" mirası bıraktığını söyledi. Calderon, sosyal paylaşım sitesi twitter'da yayımlanan mesajında, "dünya, çağının en hayal gücü yüksek akıllarından birini kaybetti" dedi.