Gündem
14 Ağu 2023 00:45 Son Güncelleme: 14 Ağu 2023 00:53

Dün göreve getirilmişti: İYİ Partili Şanbaz Yıldız hayatını kaybetti

İYİ Parti Kocaeli eski İl Başkanı Şanbaz Yıldız geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

İYİ Parti Kocaeli eski İl Başkanı Şanbaz Yıldız geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.  Acı haberi İYİ Parti İstanbul eski il başkanı, şimdilerde Genel Merkez Teşkilat Başkanı olan Buğra Kavuncu verdi.

Kavuncu sosyal medya hesabından şu satırları paylaştı: “İYİ Parti'mizin önceki dönem Kocaeli İl Başkanı Sayın Şanbaz Yıldız'ı kaybettik. Acımız tarifsiz. Merhum Yıldız'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun.”

AKŞENER'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Değerli dava arkadaşım, Kocaeli Eski İl Başkanımız ve Yerel Yönetimler Koordinatörümüz Şanbaz Yıldız’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

 KAN DEĞERLERİ YÜKSEKMİŞ

Genel seçimlerin ardından bir süre tatil yapan Şanbaz Yıldız'ın kan değerlerinde son günlerde yükseklik olduğu ifade edildi. Yıldız bu gece İzmit Yahya Kaptan'daki evinde geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayata gözlerini yumdu.

ŞANBAZ YILDIZ’IN SON PAYLAŞIMI

Şanbaz Yıldız son paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Başaracağız… Yerel seçimlere kısa bir süre kala, Genel Başkan Yardımcımız Burak Akburak’ın çağrısıyla önemli bir sorumluluk üstlendim. İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı 5. Bölge Koordinatörü olarak görevlendirildim. Kocaeli başta olmak üzere Düzce, Sakarya, Bolu, Yalova, Bursa ve Bilecik illerimizin yerel seçimlere dönük koordinasyonu şahsıma verildi. Yoğun bir çalışma sürecine girmeden önce, Genel Başkanımız Meral Akşener’e, Genel Başkan Yardımcımız Burak Akburak’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu 7 ilimizde yerel seçim sürecinin partimiz açısından en iyi şekilde geçmesi için canla başla çalışacağımı Kocaeli kamuoyuna sunmak istiyorum. Hep birlikte başaracağız.”

 ŞANBAZ YILDIZ KİMDİR?

1963’te Ankara’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve Ankara’da tamamladı. Ankara’da Lise öğrenimi görürken 1980 darbesinde yargılananlar listesinde yer aldı. Darbe yıllarında Ankara Ülkü Ocakları 2. Başkanlığı görevini yürüttü. 1989 yılında Kocaeli’ye yerleşen Yıldız, Kocaeli İYİ Parti İl Başkanlığı görevini yürüttü. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinden mezun olan Yıldız, Kocaeli İYİ parti 2. sıradan milletvekili adayı olup seçilmemişti.