Magazin
29 Nis 2023 11:02 Son Güncelleme: 29 Nis 2023 15:20

'Domuz' benzetmesini affetmeyen Eser Yenenler'den ilk açıklama!

Oyuncu Eser Yenenler, kendisini domuza benzeterek karikatür çizen ve sosyal medyada hakaret içerikli açıklamalar yapan karikatürist Öznur Kalender’e açtığı manevi tazminat davasını kazanmıştı. Eşi Berfu Yenenler ile 'Çift Terapisi' adlı gösterilerinin provaası öncesi görüntülenen ünlü isim, mahkemeye taşınan olay sonrası ilk kez konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede; karikatürist Öznur Kalender’in, 14 Mayıs 2020 tarihinde Eser Yenenler’in yüzünü domuza benzeterek karikatür haline getirdiği ve "Eser Yenenler adlı dombili, iki arkadaşı ile birlikte canlı yayında Nazım Hikmet ve Atatürk’le aklı sıra dalga geçip komiklik(!) yapmış. Bak ‘B.. çuvalına’ ben de seni çizip komiklik yaptım nasıl?" şeklinde paylaşım yaptığı yer almıştı.

“SEVİMLİ DOMUZLARDAN ÖZÜR DİLERİM"

Öznur Kalender’in 11 Ocak 2022 tarihinde "Bugün, emniyete çağrıldım ve ifade verdim. Canlı yayında Atatürk’le dalga geçen dombili komik(!) Eser Yenenler, onu domuza benzeterek çizdiğim için beni mahkemeye vermiş. Mahçup oldum. Doğanın masum canlıları, sevimli domuzlardan özür dilerim" şeklinde paylaşım yaptığı da belirtilmişti.

UZLAŞMA SAĞLANAMADI!

Öznur Kalender, paylaşımların kendisine ait olduğunu ve hakaret içerikli olmadığını söylemişti. Tarafların uzlaşmaması nedeniyle dava açılmıştı.

3.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Öznur Kalander’in 'Zincirleme hakaret' suçundan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti.

30 BİN TL MANEVİ TAZMİNAT!

Eser Yenenler’in Öznur Kalender’e açtığı manevi tazminat davası da geçtiğimiz günlerde sonuçlanmıştı. İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, karikatürist Öznur Kalender’in Eser Yenenler'e 30 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetmişti.

ESER'DEN İLK AÇIKLAMA

Oyuncu Eser Yenenler, önceki gün eşi Berfu Yenenler ile Watergarden İstanbul’da görüntülendi. 'Çift Terapisi' gösterileri için Duru Tiyatro'ya prova yapmaya gelen ikili, prova öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kendisini domuza benzeten karikatüriste açtığı davayı kazanan ve tazminat alacak olan Yenenler, konuyla alakalı yöneltilen soru üzerine, "Benimle alakasız ve gereksiz bir olaydı. Evet, davayı kazandım. Oradan gelen tazminatı da Atatürkçü Düşünce Derneği’ne bağışladım" açıklamasını yaptı.