Gündem
22 Şub 2012 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:22

DOĞAN'IN MEDYA OPERASYONU BİTTİ! HANZADE DOĞAN YENİ HEDEFLERİ AÇIKLADI!

Hanzade Doğan Boyner, e-ticaret, bilişim sektörü ve Doğan Grubu'ndaki son durum hakkında bilgi verdi.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Doğan Grubu’nun 2010 yılında aldığı bir kararla medya sektöründe küçülmeye gittiğini ve bazı kurumları elden çıkardığını belirterek, bugün itibariyle bu operasyonun tamamlandığını bildirdi.

Boyner,  Grubun enerji ve perakendeye odaklandığını, e ticaret alanında ise özellikle inşaat sektörünün gelişmesine bağlı olarak ev dekorasyonu, mobilya sektörü ve anne çocuk ürünlerine yöneldiklerini söyledi.

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği’nin (GYİAD) düzenlediği “Genç Patronlarla Sohbetler”  konferansına katılan Hanzade Doğan Boyner, e-ticaret, bilişim sektörü ve Doğan Grubu’ndaki son durum hakkında bilgi verdi.

Bilişim dünyasının son 30 yılda çok hızlı gelişme gösterdiğini vurgulayan Boyner, bu nedenle dünyanın en büyük şirketi sıralamasının 5 kez el değiştirdiğini ifade etti.  Çığ gibi büyüyen e-ticaret alanında Türkiye’nin henüz yolun başında olduğuna dikkat çeken Boyner, gidilecek çok uzun bir yol ve yapılacak çok iş olduğunu söyledi.
Apple’ın dünyanın en büyük şirketi olduğunu, ancak dünyanın en büyük şirketi olma unvanının 1980’den beri 5 kez el değiştirdiğini dile getiren Boyner, şöyle devam etti:

30 YILDA DÜNYANIN EN BÜYÜK 5 ŞİRKETİ YER DEĞİŞTİRDİ
“Yani ister ’teknoloji devrimi’ deyin, ister ’dijital çağ’ deyin, bizim yüzyılımızın eğişmeyen tek gerçeği değişim. Değişim baş döndürücü derecede hızlı. 30 yıl çok kısa bir süre. 30 yılda dünyanın en büyük şirketi 5 kere değişti. Bunların dışında devler ligine çıkıp sonra kaybolan bir sürü şirket var. Çünkü bu yüzyılın değişmeyen gerçeği baş döndürücü hızda bir değişim ve değişimin altında yatan yıkıcı teknolojiler. Farkında olmadan yeni modeller, yeni teknolojiler gelip bizim dev zannettiklerimizi yok edebiliyor. Bizler kapitalizmin sorgulandığı, 50 yıllık dikta rejimlerinin yıkıldığı, yıkılmaz zannedilenlerin var olma savaşı vermeye başladığı bir devirde yaşıyoruz. 845 milyon facebook kullanıcısı var. 1 milyar PC var. İnternet reklam gelirleri birçok ülkede gazete reklam gelirlerini geçti. ABD’de e-ticaret toplam perakendenin yüzde 11’ine ulaştı.”

Hanzade Doğan Boyner, bir soru üzerine Doğan Grubu’nun 2010 yılında aldığı bir kararla medya sektöründe küçülmeye gittiğini ve bazı kurumları elden çıkardığını belirterek, bugün itibariyle bu operasyonun tamamlandığını bildirdi.

Boyner, Grubun özellikle enerji başta olmak üzere, inşaat sektörünün gelişmesiyle birlikte ev dekorasyonu, mobilya sektörü ve perakendeye odaklandıklarını sözlerine ekledi.