Medya
05 Mayıs 2012 12:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:37

DİZİLERDEKİ HATA ZİNCİRİ DEVAM EDİYOR!

Milliyet Cadde'nin hayaleti dizileri masaya yatırdı. Bakın hayalet bu sefer hangi dizilerin hatalarını affetmedi.

DiZiLERDEKi ‘FAUL’LER!

Milyonlarca kişiyi ekrana kilitleyen dizi yapımlarında ‘olmaması gerekenler’ artık dayanma sınırlarını aştı! İşte birkaç örnek

* Oyuncuların dizilerdeki ‘İngilizce performansları’ (!) insanı dumura uğratıyor! Tamam ana dilimiz değil ve kimse Haluk Bilginer kadar mükemmel konuşmak zorunda da değil ama bu kadar da kötü olmaz; kağıttan okuyup ezberlemiş gibi konuşulmaz yahu. Hiç değilse ‘yabancı rolündekileri’ İngilizce konuşabilenlerden seçseler ya da dublajda bir yabancıyı konuştursalar! Amerikalı rolündeki birinin  İngilizce konuşamaması çok  komik oluyor.

* Cezaevlerini rahat ve ‘bir elim yağda bir elim balda’ gibi gösteriyorlar. Masa başında kağıt oyunları oynanıyor, çaylar geliyor, kahveler gidiyor, cep telefonu bile eksik değil. Zaten afla çıkmış olanlar “Cezaevinde rahattık, çıktık kötü oldu” diyor, bir de ekran reklamı yapmak olacak iş mi?
* En çok izlenen diziler ‘birbirine benzer sahneler’ yapmaktan, birbirlerinden araklamaktan hiç çekinmiyor. Tecavüz sahneleri, düğünlerde evlenen kişilerin vurulması, intihar gibi görüntüler artık birer ‘olmazsa olmaz’ haline geldi.
* Diziyi uzatmak ve ekmeğini daha uzun süre yiyebilmek için ‘sakız gibi sündürülen sahneler’, kimseye zevk vermez oldu.
Biz de Fatmagül Pastası mı yapsak?
Örneğin geçen bölümlerden birinde Fatmagül’ün yaptığı pastayı, yemek programı izler gibi, baştan sona kare kare izledik. Öyle ki bir süre sonra birbirimize bakıp “Tarifi öğrendik, kalkıp biz de yapsak mı?” dedik!
Uzadıkça tadı kaçan ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisi önümüzdeki sezon da devam edecekmiş. (Öyle bir insanı bayar ki!!) Adını ‘Öyle Bir Geçmez Zaman Ki’ diye değiştirseler bari!

Caddedeki Hayalet/Milliyet