Televizyon
11 Nis 2013 10:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

DİZİLERDE EVLİLİK ÖNCESİ HAMİLELİĞİ SAVUNDU, CANLI YAYIN KARIŞTI!

Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı ' programınında Türk dizileri ve aile değerleri konusu tartışıldı.

Programın bir bölümünde fikir ayrılığına düşen senarist - yönetmen Meriç Demiray ile araştırmacı - yazar Sevda Türküsev arasında soğuk rüzgarlar esti.

Dizilerde evlilik dışı hamile kalınmasını ve çocuk doğurulmasını eleştiren Türküsev, ’Bunlar Türk değerlerine uymuyor. Bizim toplumu için bu normal değil ’ dedi. Türküsev’e, ’Ben savunuyorum mesela, kime ne? ’ diye çıkışan Demiray, ’Türk halkı adına konuşmazsınız ’ diye tepki gösterdi.

’İNSANLARIN HAYATINA MÜDAHİL OLMAYIN’
 ’Ben değerler adına konuşuyorum ’ karşılığını veren Türküsev’e Demiray, ’İnsanların hayatına müdahil olmayın ’ dedi. Bunun üzerine, ’Ne demek? O zaman trafik kuralları da olmasın ’ diye çıkışan Türküsev’e Demiray, ’Ben bir kızın evlenmeden hamile kalmasını savunuyorum ’ karşılığını verdi. Türküsev de, ’Biz savunmuyoruz, siz savunun. Sizin kızınız var mı? ’ diye sordu.

’SİZİN GİBİ DÜŞÜNEN AZINLIKTA’
 ’Evet var ’ yanıtını veren Demiray’a Türküsev, ’Benim oğlum var ve ben oğlumun elalemin kızıyla ilişki yaşayıp hamile bırakmasını istemem ’ dedi. ’O sizin bakış açınız ’ karşılığını veren Demiray’a Türküsev, ’Kusura bakmayın. Bu ülkede sizin gibi düşünen çok azınlıkta ’ diye çıkıştı. Türküsev, ’Bunlar tehlikeli şeyler. Böyle şeyler söylemeyin ’ diyen Demiray’a, ’Hayır sizin dediğiniz tehlikeli ’ diye tepki gösterdi.