Televizyon
31 Mar 2021 09:32 Son Güncelleme: 31 Mar 2021 10:06

Çukur'daki Cumali altın günündeki teyze gibi!

Sabah'ın televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, fenomen dizi Çukur'daki reklamlara takıldı ve "Reklamlar para kazandırıyor ama Çukur'u fena halde ucuzlatıyor." dedi.

Show TV'de ekrana gelen fenomen dizi Çukur'a Yüksel Aytuğ'dan reklam eleştirisi geldi. Sabah'ın televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, bugünkü köşesinde Çukur dizisindeki reklam ve tanıtımları değerlendirdi. 

Aytuğ, diziye yerleştirilen reklam ve tanıtımların seyirciyi rahatsız ettiğini belirterek bir kaç örneği de şu ifadelerle köşesine taşıdı: "Medet yanında getirdiği sarı güç deterjanının faziletlerinden filan söz ediyor. O pek bir maço bildiğimiz Cumali de bir anda altın gününe gelmiş temizlik meraklısı teyze kesiliyor. Görüntü her şeyden önce dizinin inandırıcılığını zedeliyor."

İşte Yüksel Aytuğ'un o yazısı...

ÇUKUR NASIL UCUZLADI

Çukur dizisinde senaryonun içine yerleştirilen reklam ve tanıtımlar seyirciyi fena halde rahatsız ediyor. Düşünün, dizinin en heyecanlı yerinde Medet ile Cumali damda mangal yapmaya başlıyor.

Medet yanında getirdiği sarı güç deterjanının faziletlerinden filan söz ediyor. O pek bir maço bildiğimiz Cumali de bir anda altın gününe gelmiş temizlik meraklısı teyze kesiliyor. Görüntü her şeyden önce dizinin inandırıcılığını zedeliyor.

Seyirciyi daldığı hikayenin içinden adeta dürterek çıkartıp, "İzlediğin her şey bizim para kazanmamız için" gerçeğiyle baş başa bırakıyor. Evet, belki senaryonun içine eklenen bu reklamlar para kazandırıyor ama Çukur'u fena halde ucuzlatıyor.

Gelelim son bölümdeki mantıksızlığa: Celasun, Amca'nın tuzağına düşüp, çekmecesindeki fotoğrafı alarak, Yamaç'ın evine götürüyor. Tabii takip edildiği için köstebek olduğu da böylelikle ortaya çıkıyor. İyi hoş da, Celasun o fotoğrafı alıp, adrese götürmek yerine telefonunun kamerasıyla çekip, Yamaç'a gönderemez miydi? Belli ki Celasun'un (Kubilay Aka) suyu ısındı, Çukur'da son turlarını atıyor. Amca tarafından infaz edilmesi yakındır..

Diziyi hep olumsuz yönde eleştirecek değiliz ya, biraz da takdir ve teşekkür. Çukur son bölümde merhum Barış Akarsu'ya anlamlı bir selam gönderdi. Yamaç, Aliço'nun evine çöken mafya bozuntularına operasyona giderken aracının teybinde Barış Akarsu'dan 'Islak Islak' şarkısı vardı. Barış'ın "Yüreğinizden sevgiyi eksik etmeyin. Sevgi her şeyin anahtarıdır" sözü ise duvar yazısı olarak karşımıza çıktı.