Televizyon
13 Eyl 2010 12:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

'DİZİ TUTKUNLARI HAZIRLANIN! EKRAN TARİHİNİN EN YOĞUN HAFTASI BAŞLIYOR'

"Referandumdu, bayramdı, yaz rehavetiydi derken bugünden itibaren ekranlarda tam saha dizi presi sonunda başlıyor." Habertürk TV yazarı Memet Güler yazdı.

YAPRAK DÖKÜMÜ
Reşat Nuri Güntekin’in romanı Yaprak Dökümü beş yıl önce televizyona uyarlandı. Dizi, emekliliği gelen Ali Rıza Bey ve beş çocuğunun İstanbul’a gelişiyle başladı. Ve kaderin karanlık yüzü, maalesef peşlerini hiç bırakmadı. Kızlar aynı erkeği paylaşamadılar. Şevket hırsızlık yaptı, hapislere düştü. Parasızlığı da yaşadı Ali Rıza Bey, gururunun ayaklar altına alınışını da... Yaprak Dökümü, 15 Eylül Çarşamba saat 20.00’de beşinci sezonuna başlayacak. Oğlunun katil olduğuna inanan Ali Rıza Bey felç geçirecek. Evli bir adamdan hamile kaldığı için görüşmediği kızı Leyla’ya taşınmak zorunda kalacak ve hayattaki en büyük düşmanı Oğuz ona bakıcılık yapacak. Bu çarşamba geri sayım başlıyor. Üstelik finale sadece 15 bölüm kaldı.


KURTLAR VADİSİ PUSU
Günler 15 Ocak 2003’ü gösterdiğinde, Show TV ekranında “Bu bir mafya dizisidir” sloganıyla başladı Kurtlar Vadisi. Dizinin kahramanı Polat Alemdar’dı. Polat yüzünü ve kimliğini değiştirerek mafyanın içine girdi. Dizi Show’da 97 bölüm sürdü. Son 14 bölümünde Kanal D’ye transfer oldu. Kurtlar Vadisi sona erdi ama yaktığı ateş sönmemişti. Pana Film, bu defa rotasını teröre çevirdi. Ancak ilk bölümün sonunda RTÜK toplumda etnik çatışmayı körükleyeceğine inandığı için Show TV’yle görüşerek diziyi yayından kaldırttı. Kurtlar Vadisi Pusu 2009 sezonunda Show’dan Star’a transfer oldu. Ancak orada eski performansını yakalayamadı. Bu sezonun başında da atv’ye geçti. Kurtlar Vadisi Pusu yeni bölümüyle bu perşembe saat 21.45’te atv’de olacak.

FATMAGÜL’ÜN SUÇU NE?
Aşk-ı Memnu’nun boşluğunda, yeni sezonun en iddialı işlerinden biri olmaya aday Fatmagül’ün Suçu Ne? Bu perşembe saat 20.00’de gala gecesi yapılacak dizide, Bihter karakteriyle zihinlerimizde yer edinen Beren Saat başrolde. Senaryosu iki usta ismin, Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu’nun kaleminden çıkma. Fatmagül’ün Suçu Ne?’de, Ege’nin bir sahil kasabında yaşayan güzeller güzeli Fatmagül’ün başına gelen tecavüz ve ardından altüst olan hayatını yeniden kurma çabası anlatılıyor. Dizinin diğer önemli rollerinde Engin Akyürek, Sumru Yavrucuk, Musa Uzunlar, Fırat Çelik, Murat Daltaban ve Deniz Türkali gibi isimler yer alıyor. Hülya Avşar’ın canlandırdığı aynı adlı filmin rüzgarı ve Beren Saat’in varlığı, Fatmagül’ün Suçu Ne’nin en önemli avantajı. 


KÜSTÜM ÇİÇEĞİ
Sürekli yeni diziler gösterime sokan ama bir türlü istediği seyirciyi bulamayan TRT’nin dizisi Küstüm Çiçeği, bu perşembe saat 20.00’de seyirciyle buluşuyor. Senaryosunu Güliz Kucur’un yazdığı, yönetmenliğini Kemal Uzun’un yaptığı dizide Füsun Demirel, Ali Erkazan, Erdal Tosun, Sezin Akbaşoğulları, Engin Hepileri, Esra Ronabar başrollerde. Küstüm Çiçeği, 35 sene sonra bir inat uğruna boşanmaya kalkan bir karı-kocanın hikayesini anlatıyor. Ve seyircisini, gülmeceyle-hüznü harmanlayarak, neşeli bir mahallenin sıcacık insanlarını tanımaya, ailenin, akrabalığın ve arkadaşlığın değerini anımsamaya çağırıyor. 


HANIMIN ÇİFTLİĞİ
Özgü Namal ve Mehmet Aslantuğ’un başrollerini paylaştığı Hanımın Çiftliği, geçen sezona damgasını vuran diziler arasına adını yazdırmayı başarmıştı. Köylü kızı Güllü’nün Serap Hanım oluşu; hırsı, aşkı, intikamı kısa sürede seyircide tiryakilik yaratmıştı. Cuma günlerinin reyting listelerinde birincilik koltuğunda hep Hanımın Çiftliği vardı. Özgü Namal’ın nefis bir performans sergilediği diziye sezon finalinde Fikret Kuşkan da katıldı. Kuşkan’ın canlandırdığı, Ankara’dan Adana’ya gelen eski milletvekili Orhan karakteri yeni sezonda Güllü’nün kalbini titreten erkek olacak. Hanımın Çiftliği, bunu söylemek için kahin falan olmaya hiç gerek yok, bu sezon da cuma akşamlarına yine damgasını vuracak. Yeni sezon ilk bölümü bu cuma saat 20.00’de, Kanal D’de. 

 
DELİ SARAYLI
Sizi bilmem ama bana sadece Perran Kutman ismi bile yeter bir diziyi kaçırmadan takip etmek için. Show’un bu cuma saat 20.00’de başlayacak yeni dizisi Deli Saraylı’da, bundan çok daha fazlası var. Ekrana geri dönen Perran Kutman’a, Çetin Tekindor, Cüneyt Türel, Melis Birkan, Itır Esen, Özge Özpirinççi, Ünal Silver ve Köksal Engür gibi önemli isimler eşlik ediyorlar. İşin perde arkasında ise bir başka usta, Gani Müjde var. Gelelim konusuna… 1. Dünya Savaşı’nda bozguna uğrayan Osmanlı’nın başkenti müttefikler tarafından işgal edilmiştir. İstanbul’un elitleri ise konudan bağımsız tatlı bir hayat yaşamaktadır. Ancak aralarında, onlar gibi görünüp, Anadolu’daki direniş hareketine yardım edenler de vardır. Deli Saraylı, işte bu direnişi ve o günleri anlatmaktadır…


KILIÇ GÜNÜ
Yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav’ın üstlendiği, senaryosunu Süleyman Çobanoğlu’nun yazdığı Kılıç Günü, bu cuma saat 22.00’de ilk bölümüyle ekranda olacak. Tansel Öngel, Nur Erkul, Melike Güner, Ertan Saban ve Leyla Bilginel gibi isimlerin önemli rolleri paylaştığı dizide, kızını kucağına aldığı ilk gün, 90 gün ömrü kaldığını öğrenen bir babanın, Ali Kılıç’ın hikayesi anlatılacak. Ve Ali Kılıç, yıllardır küllenmiş bir hesabı, asla unutulmayacak bir intikamı, belki de kazanmasının mümkün olmadığı en adaletsiz kavgayı başlatmak için yel değirmenlerine savaş açacak. “Bir Musa ile Firavun hikayesi” sloganıyla ekrana gelecek yapımın en büyük avantajı, işin mutfağında Osman Sınav’ın olması. Dezavantajı ise karşısındaki birbirinden güçlü yapımlar…