Televizyon
07 Nis 2017 08:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:36

Dizi severlere kötü haber! Senaristler greve gidiyor! Hangi diziler etkilenecek?

Senaristler "son iki yılda kazancımız yüzde yüzde 23 azaldı" dedi ve greve gitme kararı aldı.

ABD'li sinema, televizyon ve radyo yazarlarını temsil eden Writers Guild of America (WGA) sendikası bir mektup yayınlayarak 2 Mayıs'tan itibaren greve gidebileceklerini duyurdu. Grev çağrısının nedeni olarak yazarların son 2 yılda gelirlerinin yüzde 23 oranında azalması gösterildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre greve çıkılmasındaki bir diğer neden dizi sürelerinin kısalmasına rağmen yazarların kontratlarının aynı süreye tabi kalması ve başka prodüksiyonlarda çalışamaması.

WGA'nın mektubunda greve gidildiği takdirde televizyon ve dijital ortamdaki diziler ile filmlerin senaryo yazımlarının duracağı belirtildi.

Sendika 2007 yılında da 100 gün süreyle greve çıkmış ve sektör çok ağır bır darbe almıştı. Televizyon ve film stüdyolarını ciddi sorunlar bekliyor olabilir.

Sendikanın mektubuna göre beş gün sürecek müzakereler Pazartesi günü bağlayacak.

GREV HANGİ YAPIMLARI ETKİLEYECEK?

Jimmy Kimmel Live, Saturday Night Live ve The Tonight Show with Jimmy Fallon gibi talk showlar grevden en çok etkilenen yapımlar olacak.

Öte yandan 'Modern Family', Empire', 'Fear The Walking Dead', 'Orange Is The New Black' ve 'Veep' gibi diziler de risk altında.

Johnny Depp'in macera-drama türündeki filmi Shantaram da yazarların eylemi nedeniyle beklemeye alındı.

Nicole Kidman, Daniel Day-Lewis Black Eyed Peas grubundan Fergie'nin oynadığı Nine filmi de ertelenen filmlerden.