Gündem
04 Nis 2014 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Dizi sektörü masaya yatırılıyor! Hayatımızı ne kadar etkiliyor?

Dizi sektörü hayatımızı ne kadar etkiliyor? İşte bu soru İstanbul Şehir Üniversitesi’nde oyuncular, yapımcılar ve akademisyelerle ele alınacak.

Her yıl ortalama 90 dizinin yayınlandığı,yaklaşık 700 milyon TL’lik bir ekonomik büyüklüğe ulaşan dizi sektörü, akademisyen ve ünlü oyuncu ve yönetmenlerin katılımıyla İstanbul Şehir Üniversitesi’nde masaya yatırılıyor.

'Dizilerde Kurgu-Gerçeklik İlişkisi' başlığıyla gerçekleştirilecek panelde, dizilerin hayatımızı hangi boyutta etkilediği güncel veriler ışığında, akademisyenler ve bizzat dizileri üretenler tarafından ele alınacak.

RTÜK’ün 2013’te açıkladığı, 'Televizyon İzleme Eğilimleri-3 Araştırması'na göre; Televizyon programlarının izlenme sıklığı açısından 76,7'lik bir oran dizileri izliyor. Yine yüzde 74,5'lik kesim haberleri ve yüzde 49,7 kesim de Türkiye filmlerini izliyor. Yine pek çok araştırma gösteriyor ki Türkiye’de insanlar günde ortalama 5 saatini ekran karşısında geçiriyor. Hal böyle olunca da TV’nin hayatımıza her alanda olan etkisi kaçınılmaz hale geliyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Kulüp Kültürel,  İletişim Fakültesi’nin desteği ile 'Popüler Kültür Ciddi Bir İştir' serisi kapsamında 'Dizilerde Kurgu-Gerçeklik İlişkisi' üzerine Şehir’de kapsamlı bir panel düzenliyor. 7 Nisan Pazartesi günü saat 15.30’da Doğu Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleşecek panelde konuyla ilgili akademik çalışmaları bulunan öğretim üyelerinin yanı sıra ünlü oyuncular ve yönetmenler de deneyimlerini aktaracak. Gerçekleştirilecek panel serisiyle TV’nin hayatımızdaki önemine hem akademik hem de gündelik hayattaki izdüşümüne ayna tutulacak.

Katılımcılar:

Prof. Dr. Nükhet Sirman - Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü

Zeynep Feyza Akınerdem - İstanbul ŞEhir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü

Onur Tan -  Yönetmen.