Gündem
09 Eyl 2023 15:02 Son Güncelleme: 09 Eyl 2023 15:14

Dışişleri Bakanlığı'ndan Ermenistan'a kınama

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen sözde seçimleri kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen sözde seçimleri kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde gayrimeşru Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen seçimler, bölgede uluslararası hukuka aykırı mevcut durumu tek yanlı meşrulaştırma çabalarının yeni bir tezahürüdür. Bu adım, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları ve Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı ilkeleri dahil uluslararası hukukun açık ihlalidir" denildi. 

GÖRÜŞMELERİ BALTALAMAYA YÖNELİK

Türkiye'nin, Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış görüşmelerinin sürdürülmeye çalışıldığı bir dönemde gerçekleştirilen seçimleri, barış görüşmelerini baltalamaya yönelik bir hareket olarak algıladığı ve kınadığı belirtilerek, "Türkiye, Azerbaycan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğünün ihlalini teşkil eden bu gayrimeşru seçimi tanımamaktadır. BM ve uluslararası toplumu bu seçimi tanımamaya davet ediyoruz. Türkiye; Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış görüşmeleri sürecini desteklemekte, kalıcı bir barış anlaşmasının bir an önce imzalanmasının bölgenin barış ve istikrarına büyük katkı sağlayacağına yönelik inancını korumaktadır" ifadelerine yer verildi.