Gündem
10 Oca 2012 14:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:12

DİNK DAVASININ SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK GELİŞME!

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın bugün görülen 24. duruşmasında Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin'den şok açıklama...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın bugün görülen 24. duruşmasında Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin'den şok açıklama...


İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Yasin Hayal ile Erhan Tuncel cezaevinden getirildi. Hayal ve Tuncel, hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye alındı.

DİNK AİLESİNDEN ŞOK TİB AÇIKLAMASI

Duruşmada söz alan Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, “TİB tarafından gönderilen 6 bin 235 görüşme ve 9 bin 300 numaranın yer aldığı kayıtlarda, mahkemenizde yargılanmakta olan sanıklarla irtibatlı herhangi bir kişinin olmadığı bilgisi doğru değildir" dedi.

“5 NUMARANIN SANIKLARLA İRTİBATINI TESPİT ETTİK"

Bu kayıtlarda bulunan kimi telefon numaraları ile dosya sanıklarının doğrudan irtibatının tespit edildiğini vurgulayan Çetin, “Dosyamız sanıklarından Mustafa Öztürk ve Salih Hacısalihoğlu ile doğrudan irtibatlı olan ve çok sayıda görüşme yaptığı tespit edilen numaraların olay günü ve saatinde olay yerinde olduğu, olay günü bazı görüşmeler yaptıkları tespit edilmiştir" diye konuştu. Çetin, “Olay günü bölgede bulunan 5 kişinin veya numaranın sanıklarla doğrudan irtibatlı olduğu ve olay gününden önce değişik tarihlerde değişik kereler görüşme yaptıkları ortaya çıkmıştır" dedi.

“SANIK ÖZTÜRK İLE 19 KERE GÖRÜŞEN X NUMARA OLAY YERİNDE TESPİT EDİLDİ"

Avukat Çetin, sanık Mustafa Öztürk ile ilgili tespitlerini şöyle açıkladı;

“ X numaradan, davanın sanıklardan Mustafa Öztürk ile 22 Ekim 2005-27 Ocak 2007 tarihleri arasında muhtelif zamanlarda 19 görüşme yapıldığı dosyamızdaki mevcut belge ve kayıtlardan anlaşılmaktadır. Bu numaranın olay günü olay yerinde olduğu da TİB’ten gelen kayıtlarda açıkça görülmektedir."

“OLAY YERİNDEN ARANAN 14 NUMARA DA SANIKLARLA İRTİBATLI"

Avukat Çetin, olay yerinde olmamakla birlikte, olay yerinden aranan 14 kişinin de yine sanık ve şüphelilerle irtibatlı olduklarını tespit ettiklerini de vurguladı.

"EMNİYET ‘DELİL KARARTMA ISRARINI SÜRDÜRÜYOR"

Avukat Çetin açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu kadar kısa zamanda ve çok hızlı bir biçimde tarafımızca yapılan bir çalışmada dahi elde edilebilen sonuçların teknik olanaklar bakımından çok gelişmiş olduğunu bildiğimiz emniyet birimlerince nasıl görülemediğini ve bunun doğru bir bilgi imiş gibi savcılığa nasıl rapor edildiğini bir hata olarak değerlendirmek asla mümkün değildir. Bu kayıtlara ulaşmamızın çok zaman aldığı ve zor olduğu gerçeği ile İstanbul Emniyeti’nin bu kayıtlardan hiçbir veriye ulaşamadığı şeklindeki açıklamasını birlikte değerlendirdiğimizde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yargı makamlarını yanıltma, delil karartma, maddi gerçeğin ortaya çıkmasını engelleme yönündeki tutumunu ısrarla sürdürdüğünü not etmek gerekir.ö

“GÖRÜNTÜLERDEKİ ŞÜPHELİ ŞAHIS İNCELENSİN"

Hrant Dink’in öldürüldüğü gün şüpheli görünen bir şahsın Akbank önünde saat 14.53 ve Saray Kumaşçılık önünde saat 11.16’da cep telefonuyla konuştuğunun güvenlik kameralarından göründüğünü hatırlatan Çetin, “Şüpheli şahsın telefonda görüştüğünden emin olunan andan geri ve ileriye doğru 3 dakikalık zaman diliminde telefon görüşmesi yapan numaraların da listesi çıkarılmıştır. Daha ayrıntılı bir inceleme yapabilmek ve varılan sonuçları netleştirmek için şüpheli görüşmelerin yapıldığı numaraların HTS dökümlerinin incelenmesi, bu numaraların hangi mobil telefon cihazlarında kullanıldığının tespit edilmesi, GSM operatörlerinin baz istasyonları haritalarının temini gerekmektedir" dedi.

“SANIKLARLA İRTİBATI TESPİT EDİLEN NUMARALARIN HTS DÖKÜMLERİ İSTENİLSİN"

Çetin, duruşmada taleplerini şöyle sıraladı:

“Sanıklarla irtibatı tespit edilen numaraların, olay tarihinden geriye doğru 5 ay ve ileri doğru 1 aylık süreye ait HTS dökümlerinin istenmesini, şüpheli görüşmelerin bölgede hangi noktalarda yapıldığının tespiti açısından olay tarihinde bölgede bulunan baz istasyonlarının yerlerini ve açılarını gösteren haritaların istenmesini talep ediyoruz."


Selahattin GÜNDAY, İstanbul DHA