Gündem
25 Şub 2011 20:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

DİNK CİNAYETİ KARANLIKTA KALMASIN DİYE YAZDIM; BURNUMDAN GETİRDİLER!

“Bi Ermeni var: Hrant Dink Operasyonunun Şifreleri” kitabı için toplatılma talebinde bulunulması Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan'ı isyan ettirdi.

Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’ın kaleme aldığı “Bi Ermeni var: Hrant Dink Operasyonunun Şifreleri” kitabı için toplatılma talebinde bulunuldu.Trabzon Cumhuriyet Savcılığına başvuran Ahmet Külekçi kitapta kendisiyle ilgili iddialara yer verildiğini belirterek kitabın toplatılmasını, yazarı hakkında da dava açılmasını istedi. Külekçi şikayet dilekçesinde kendisinin haksız yere cinayet şebekesinin parçasıymış gibi gösterildiğini iddia etti.
Daha önce de Malatya Cumhuriyet Başsavcılı’ğına başvuran İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Ruhi Abat da kitabın toplatılması için başvurmuştu. Abat  kitapta kendisiyle ilgili iddialara yer verildiğini belirterek kitabın toplatılmasını, yazar hakkında da dava açılmasını istemişti.
YAZAR KALEŞNİKOF MERMİLERİYLE TEHDİT EDİLMİŞTİ
Yazar Adem Yavuz Arslan kitap piyasaya çıktıktan sonra ölüm tehditleri almıştı. 26 Ocak günü kargo ile gönderilen  bir paketten beyaz bere ve 4 adet kaleşnikof mermisi çıktı. Arslan’a telefonla da ölüm tehditleri gelmişti.
Yapılan çalışma sonucunda mermilerin Yozgat Yerköy’den yollandığı tespit edildi fakat şu ana kadar tehditçiler hakkında en ufak bir ipucu yakalanamadı.
Arslan konuyla ilgili “ Kitabı Dink cinayeti karanlıkta kalmasın diye yazdım. Fakat daha ilk aydan burnumdan getirdiler. Önce ölüm tehditleri, mermiler şimdi de dava yağmuru başladı. Daha ilk aydan 5 dava geldi. İki kişi kitabın toplatılmasını istedi. Tetikçi belki seneye tahliye olacak ama ben kitap yazdığım için onlarca yılla yargılanacağım. Üstelik polis koruması altında yaşamak zorunda bırakılıyorum. Başka söze gerek var mı ?” diye konuştu.