Gündem
12 Haz 2013 09:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

DİNÇ BİLGİN'E DAMAT DARBESİ; NE KADAR TAZMİNAT İSTİYOR?

Dinç Bilgin'in kızı Esra Bilgin Amerikalı eşine boşanma davası açtı. Damat Polley ise karşı dava açtı

SABAH Gazetesi, atv televizyonu ve Etibank’ın eski sahibi Dinç Bilgin’in kızı Esra Bilgin Amerika’da bir barda tanıştığı Boston’un en büyük ikinci içki dükkânının sahibi Clifford Holmes Polley ile 1993 yılında İstanbul’da evlendi. Ancak Esra Bilgin Polley, 20 yıllık eşine kendisini 10 kadar kadınla aldattığını, alkol problemi olduğunu, psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığını ileri sürerek 3 milyon TL tazminat istemiyle boşanma davası açtı. Ayrıca evden 2 ay uzaklaştırma kararı aldırdı. 20 bin TL tedbir nafakası isteyen Esra Bilgin’e mahkeme Polley’in aylık 2 bin TL de tedbir nafakası ödemesine karar verdi.

Ajans Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın özel haberine göre; Esra Bilgin’in iddialarına Clifford Holmes Polley karşı boşanma davası ile cevap verdi. Polley, dava dilekçesinde Bilgin’in medya grubunda çalışırken az Türkçe bilmesine rağmen yönetim kurulu üyesi yapılarak anlamadığı belge ve senetler imzalattırıldığını ifade etti. TMSF’nin Etibank’a el koymasıyla aile saadetinin de bozulduğunu, Bilgin Ailesi’ne konulan yurtdışı yasağıyla birlikte kendisinin de 2000-2010 yılları arasında göz hapsinde tutulduğunu belirtti

KONUTUNDAN UZAKLAŞTIRDILAR

Polley, eşinin son 5 yıldır cinsel ilişkiden kaçıp, kadınlık görevlerini yerine getirmediğini, 20 yıl boyunca çocuk sahibi olmaktan kaçtığını öne sürdü. Bilgin Ailesi ile eşine TMSF’den yüklü miktarda ödeme yapılacağını iddia eden Polley, boşanma davasının bu süreçte bilinçli olarak açıldığını savundu. Kayınpederi Dinç Bilgin ile kayınvalidesi Güler Bilgin’i ‘dominant’ olmakla suçlayıp, geçici süreyle geldikleri evini işgal ettiklerini kedi alerjisi olmasına rağmen 7 kedi alarak, kendisini aile konutundan uzaklaştırdıklarını iddia etti. 4.5 milyon TL tazminat talep eden Polley, eşinin TMSF’den alacağı paraya da mahkeme tarafından tazminat miktarı tutarında tedbir konulmasını talep etti.