Gündem
05 Ara 2023 20:37 Son Güncelleme: 05 Ara 2023 20:39

Dilan Polat'tan videolu tahliye başvurusu! Kimin psikolojisi bozuldu?

Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Polat çiftinin oğulları M. E. Polat’ın psikolojik çöküntü yaşadığı, annesi Dilan Polat'ın da bu sebeple videolu tahliye başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

"Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Engin-Dilan Polat tarafında yeni bir gelişme yaşandı.

Odatv’ye konuşan çiftin avukatı Hüseyin Kaya, Polat çiftinin 4 yaşındaki oğulları M. E. Polat’ın ruhsal çöküntü yaşadığını ve bunun videoyla kayıt altına alınarak Dilan Polat’ın ev hapsine alınması için mahkemeye başvurduklarını söyledi.

ŞULE DE GİDİNCE

Ev hapsi başvurusunun reddedildiğini belirten avukat Kaya, ikamet izninin sona ermesi sebebiyle Silivri Selimpaşa Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edilen ve buradan ülkesi Özbekistan’a deport edilecek olan “Şule” adıyla bilinen Dilan Polat’ın yardımcısı Shaklo Khaydarova’nın evden ayrılmasıyla çocuğun ruhsal durumunun daha da kötüleştiğini belirtti.

Kaya, Dilan Polat’ın “Oğlumun psikolojisi bozuldu” diyerek yeniden ev hapsi başvurusunda bulunacağını belirtti.

CEZAEVİNDE İLK RÖPORTAJINI VERMİŞTİ

Cezaevinde ilk röportajını geçtiğimiz günlerde Odatv'ye veren Dilan Polat, "Burada günler zor geçiyor. Zaman zaman çok sakin oluyorum, zaman zaman yoğunlaşıp ağlıyorum. Vaktimin bir kısmını kendimi anlamakla, tanımakla geçiyor. Gözyaşlarımın bir kısmı özlemden kaynaklanıyor. Buranın iki özelliği var: biri insan inanılmaz sigara içiyor bir de ibadet meselesi ile düşünme meselesi oluyor." ifadelerini kullanmıştı.