Gündem
06 Kas 2023 09:06 Son Güncelleme: 06 Kas 2023 09:16

Dilan Polat ve Engin Polat ne kadar ceza alır?

Hürriyet yazarı Fulya Soybaş, Dilan Polat ve Engin Polat davasını köşesine taşıdı. 

Hürriyet yazarı Fulya Soybaş, “kara para aklama”, “vergi kaçırma” ve “örgüt kurma” suçlamaları ile sevk edildikleri hâkimlikçe tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat davasını köşesine taşıdı. 

Soybaş'ın sorularından hareketle; olayı takip eden ve gündemde tutan isimlerden biri olan Avukat Feyze Altun'a açıklamaları şöyle:

(Ne kadar ceza aldılar?) Henüz ceza almadılar. Şu an için tedbiren, delil karartma şüphesi görüldüğü için, savcılık tutuklamaya sevk etti.

Tutuklama tutanağı ve MASAK’ın hazırladığı ön rapor bana yoğun suç şüphesi olduğunu gösteriyor. Önceden 'Bir ihtimal takipsizlik çıkabilir' ya da 'Sadece vergi usul kanuna aykırılıktan ceza alırlar' gibi düşünmüştüm ancak gördüklerim karşısında şunu söylemek mümkün ki soruşturma daha da genişleyecek. Başka kişilerin de bu soruşturmaya dahil edilebileceği ve başka suçların da tespit edilebileceği ihtimali olabilir.

Soruşturma genişlerse iddianamenin tamamlanması uzun sürecektir. Bu da tutukluluk süresini uzatır. İddianame yazılması 3-4 ay alabilir ama soruşturma genişlerse bu, 1-2 yılda sürebilir. Bu süreç özelinde yargıya yönelik ciddi eleştiriler vardı. Ancak ciddi bir kamuoyu baskısı da var. Hatırlatalım; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da MASAK raporu sonrası gerekenlerin yapıldığı ve yargının duyarsız olmadığını söylemişti. Tüm bu beyanları beraber ele alınca bu işten öyle kolayca çıkış olmayacağını düşünmüyorum."

Yazının tamamı için tıklayın.