Televizyon
04 Mayıs 2022 13:52 Son Güncelleme: 04 Mayıs 2022 13:57

Dikkat çeken 2010-2011 sezonu sözleri! Serhan Asker '10 yıl' dedi, İmamoğlu '38 yıl' diye düzeltti

Halk TV yayınına katılan Ekrem İmamoğlu, Serhan Asker'in "10 yıl sonra şampiyonluk gördünüz" şeklindeki sözlerini "38 yıl" diyerek düzeltti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de Serhan Asker'in konuğu olduğu yayında Trabzonspor'un şampiyonluğu ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunu şampiyon tamamlayan Trabzonspor'u tebrik eden İmamoğlu, Serhan Asker'in tartışmalı 2010-2011 sezonuna gönderme yaparak "10 yıl sonra gördünüz şampiyonluğu" sözlerini, "Teşekkür ederim, hem 38 sene sonra yine Trabzonspor'un şampiyonluğunu yaşamış birisi, hem o takımda futbolcu olma hayali olmuş birisiyim" şeklinde düzeltti.

2010-2011 sezonunda Fenerbahçe ile Trabzonspor şampiyonluk için yarışmış, sarı-lacivertli ekip ipi göğüsleyen taraf olmuştu.

Sezonun ardından 3 Temmuz'da yapılan polis operasyonuyla birlikte şike ve teşvik primi iddiaları gündeme gelmişti.

Yapılan yargılama sonucunda dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçeli yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu beraat ederek aklanmıştı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tescil edilse de, Trabzonspor 2010-2011 sezonuyla ilgili şampiyonluk iddiasında bulunuyor. Son olarak bordo-mavili takımın şampiyonluk otobüsünde şampiyon olunan sezonlar arasında 2010-2011 sezonunun da bulunması tartışma yaratmıştı.

SERHAN ASKER'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Serhan Asker şu ifadeleri kullandı:

"Biz öyle bir şey söylemedik sevgili arkadaşlar. Biz hiçbir zaman Trabzon'un 10. şampiyonluğu, 2010'da Trabzon şampiyon oldu demedik. Onun kararını UEFA, Futbol Federasyonu versin. Herkesin gönlünde bir şampiyon vardır zaten. Ne Trabzonspurluyum, ne Fenerbahçeliyim. Bir aralar Galatasaraylıydım. Sempatim vardı. Bütün takımları seviyoruz. Bütün takımlar Avrupa'da bizi temsil ediyorsa canımız ciğerimizdir. Trabzonspor da Fenerbahçe de Beşiktaş da Vanspor da Diyarbakırspor da Rizespor da bizim takımımızdır. Hepsi bizim değerlerimizdir. Kimseyi incitmek için bir amacımız olmaz. Hiçbir zaman bir tarafta yer almayız. Öyle bir şey de denmemiştir."