Gündem
17 Mar 2011 16:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

DİHA MUHABİRİ 10 AYDIR TUTUKLU, ORTADA İDDİANAME YOK!

Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Hamdiye Çiftçi, 10 aydır Bitlis E Tipi Cezaevi'nde tutuklu. Ancak ortada hala bir iddianame yok.

Çiftçi 2010'da Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) yapılanması koğuşturması kapsamında düzenlenen baskınlarda gözaltına alınıp tutuklananlar arasındaydı.

Hakkari'de 9 Haziran 2010'daki operasyonlar sonrasında 11 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticisiyle birlikte tutuklanan muhabir Çiftçi hakkında halen bir iddianame hazırlanmadı.

Gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Çiftçi'nin tutukluluk haline üç kez itiraz başvurusu yapıldı.

Avukatı Fahri Timur tarafından yapılan itiraz başvuruları, Van Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği tarafından reddedildi.

BDP yöneticileri ve Meya-Der temsilcisi de tutuklu
Baskınlarda muhabir Çiftçi ile birlikte, birçok BDP yöneticisi ve çalışanları da "Örgüt üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) temsilcisi Mikail Atan da bulunuyor.

Dicle Haber Ajansı'nın muhabir ve çalışanları birçok kez saldırıya ve polis şiddetine uğradı, gözaltına alındı ve tutuklandı.

Bianet