Televizyon
01 Mar 2013 14:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

DIGITURK'TE BİR ÜYELİKLE DÖRT EKRAN DÖNEMİ BAŞLIYOR!

Digiturk'un 70 milyon lira yatırım yaptığı ''Dilediği Zaman Dilediği Yerde'' hizmeti ile kullanıcılar programları bilgisayar, cep telefonu, tablet ve televizyondan ücret farkı ödemeden izleyebilecek.

Digiturk’un 70 milyon lira yatırım yaptığı ’’Dilediği Zaman Dilediği Yerde’’ hizmeti ile kullanıcılar programları bilgisayar, cep telefonu, tablet ve televizyondan ücret farkı ödemeden izleyebilecek.
     Dijital yayıncılık platformu Digiturk’ün, üyelerinin mobil cihazlar ve internet üzerinden üye oldukları yayınlara sınırsız ve kesintisiz erişimini sağlamak üzere geliştirdiği ’’Dilediğin Zaman Dilediğin Yerde’’ hizmetinin lansmanı, Digiturk yetkililerinin katıldığı toplantıyla yapıldı.
     Hizmet, teknolojilerin ve mobilitenin, izleme alışkanlıklarının değiştirmesiyle ortaya çıkan ’’yeni izleyici’’ profilinin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamayı ve Digiturk üyelerinin izlemek istedikleri yayınlara, diledikleri zaman diledikleri yerden kolayca ulaşmasını amaçlıyor.
     Kullanıcıların, akıllı telefon, bilgisayar ve tabletlerinden dizileri, filmleri ve tüm Digiturk içeriklerini abone oldukları paket fiyatı üzerinden hiçbir ek ücret ödemeden izleyebilecekleri ’’Dilediğin Zaman Dilediğin Yerde’’ kampanyasının reklam yüzü ise sanatçı Nil Karaibrahimgil oldu. 
     
    ’’Bir üyelikle 4 ekran dönemi’’ 
     
     Digiturk Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, paralı tv pazarında çok oyuncu olduğuna işaret ederek Digiturk’ün dijital yayıncılıkta Avrupa’nın birçok ülkesine göre teknolojik anlamda üstün olduğunu belirtti.
     Digiturk’un gelirini 2012 yıl sonu itibarıyla yüzde 27’lik bir artışla 1,4 milyar liranın üzerine taşıdıklarını ifade eden Dönmez, pazarda 3,2 milyon üyeye ulaştıklarını söyledi.
     Paralı televizyon yayıncılığı sektöründeki gelir pazar paylarının yüzde 80 olduğunu vurgulayan Dönmez, 2012 yılında 700 bin yeni üye kazanarak pazarı büyüttüklerini ifade etti.
     Digiturk üyelerinin gelişen teknolojinin sağladığı eşsiz televizyon izleme ayrıcalığıyla buluşması için ’’Dilediğin Zaman Dilediğin Yerde’’ hizmetini sunmaya başladıklarını dile getiren Dönmez, ’’Digiturk, bugüne kadar Türkiye’de hep ilklere imza attı. Digiturk üyelerinin teknolojiyi çok iyi kullandıklarını yaptığımız araştırmalarda görüyoruz. Biz de bu çerçevede 70 milyon liralık bir teknolojik yatırımla, bir üyelikle dört ekran dönemini başlatıyoruz. Bu televizyonculukta yeni bir standart ve biz de yeni dönemin kapılarını Digiturk üyelerine açıyoruz’’ diye konuştu.
     Toplantıda Tv pazarındaki izlenme oranlarına ilişkin bilgiler veren Dönmez, kurulduğundan beri Digiturk’un yaptığı yeniliklerden ve ilklerden bahsetti. 
     
     ’’Dilediğin zaman Dilediğin yerde hizmeti’’ 
     
     ’’Dilediğin zaman Dilediğin yerde hizmeti’’ne ilişkin bilgiler veren Digiturk Pazarlama Direktörü Boysan Akkaya da, Digiturk’un geride bıraktığı yıllarda kullanıma sunduğu hizmetleri hatırlatarak, ’’Her alanda tüketici beklentilerinin hızla değiştiği bir dönemden geçiyoruz. Bu durum televizyon izleyicisi açısından da farklı değil. Bu değişimin hızına ayak uydurmak ve üyelerimizin yayınlara hem kaliteli ve konforlu hem de sınırsız bir şekilde erişebilmesini sağlamak için yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz’’ dedi.
     Hizmet ile Digiturk üyelerinin, canlı maç yayınları dışında istedikleri tüm programlara herhangi bir ek ücret ödemeksizin tablet ve bilgisayarlarından, mobil telefonlarından ve televizyondan erişebilecek ve yayınları kesintisiz olarak izleyebileceklerini belirtti.
     5 binden fazla içeriğe ulaşılabileceğinin altını çizen Akkaya, televizyon yayıncılığının geleceğinde, yayın akışına bağlı kalmadan zaman ve mekan bağımsız şekilde izleme olanağı sunan ürünlerin öne çıkacağını, yakın bir gelecekte spor karşılaşmaları, yarışma programları ve haber yayınları dışında canlı yayın olmayacağını ve tüm içeriklerin internet üzerinden farklı cihazlarla izleneceğini söyledi.
     Digiturk’ün 3,2 milyon üyesi bulunduğunun altını çizen Boysan Akkaya, şu bilgileri verdi:
     ’’Bir yılda Digiturk IQ ile 900 binden fazla film izlettik. Digiturk IQ üzerinden yapılan izlemenin toplam izlemenin yüzde 10’a ulaştı. Digiturk IQ kullanıcıları her geçen gün artıyor. IQ kullanıcılarına her ay yaklaşık 15 bin yeni üye ekleniyor. Şu an 100 bin üyemiz var ve yıl sonuna kadar hedefimiz Türkiye’nin internet üzerinden yayıncılık yapan en büyük platformu olmak. Film paketi üyeleri yalnızca Ocak ayında 200 binin üzerinde film izlediler. Şu anda üyelerimizin evlerinde internet üzerinden film, dizi ve belgesel gibi yayınlara ulaşmayı sağlayan IQ özellikli 800 bin kutu var.’’
     Akkaya, yeni hizmetin Digiturk IQ hizmetinin 4 ekrana çıkarılıp geliştirilmiş hali olduğuna işaret ederek, internet üzerinden Digiturk üyelerine sunulan içerik sayısının 5 binin üzerinde olduğunu, bir yıl içinde Digiturk IQ platformu üzerinde toplam 3,3 milyon kez içerik izlendiğini vurguladı.
     Digiturk IQ sahiplerinin uydu alıcılarını sadece internete bağlayarak, başka herhangi bir işlem yapmadan bu içeriklere erişebildiğini hatırlatan Akkaya, ’’Film paketi olan bir üye seç izle kategorisindeki tüm filmleri ücretsiz izliyor. Her film için ayrı ücretlendirme uygulaması yok. Uydu alıcısı IQ özellikli olmasa bile Digiturk üyeleri yalnızca çağrı merkezini arayarak uydu alıcısını değiştirebilir’’ dedi.
     Akkaya, Digiturk üyelerinin Digiturk IQ uygulamasını tablet ve akıllı telefonlarına indirerek ya da www.digiturkiq.com.tr adresine girerek hemen kullanmaya başlayabileceğini belirterek, uygulamanın Android (Googleplay) ve iOS (iPhone, iPad) versiyonlarının da bulunduğunu söyledi.
     Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Digiturk yetkilileri, Digiturk IQ ve Digiturk Plus’un birleştirilmiş hali olan yeni ürün Plus IQ’nun da önümüdeki dönemde digiturk üyelerine dağıtılmaya başlanacağını belirterek, gelen soru üzerine 3D’nin bir üst seviyesi olan 4K yayına geçmeyi düşündüklerini, konuya ilişkin çalışmaların yapılacağını söyledi.
     Ayrıca Digiturk’te yaşandığı iddia edilen işten çıkarmalara ilişkin de, böyle bir çıkarmanın söz konusu olmadığını aksine finansal ve çalışan anlamında bir büyüme olduğunu belirttiler.