Gündem
12 Mayıs 2010 12:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

DİGİTURK KORSANA SAVAŞ AÇTI! KORSAN YAYIN YAPAN HANGİ SİTELERİ KAPATTIRDI?

Türkiye'de 15 bine yakın işyeri hakkında yasal işlem yapıldı ve 7 binin üzerinde izinsiz yayın yapan web sitesinin mahkeme kararıyla erişimlerinin engellendi.

Türkiye dışında, Avrupa'dan Amerika'ya, Orta Doğu'dan Kafkaslar'a kadar pek çok ülkede yayın yapan Digiturk, illegal yayıncılığa karşı 1000 teknik servis ve yaklaşık 10.000 kişilik bir ekiple mücadele veriyor.

Digiturk, illegal kullanımların engellenmesine yönelik sürdürdüğü mücadele çerçevesinde binlerce işletme ve iş yerlerinde denetimlerde bulunuyor. Yayın hayatına başladıklarından bugüne illegal kullanıma ilişkin Türkiye'de 15 bine yakın işyeri hakkında yasal işlem yapıldı ve 7 binin üzerinde izinsiz yayın yapan web sitesinin mahkeme kararıyla erişimlerinin engellendi. Yaklaşık 20 bin liraya kadar çıkan para cezasının dışında, illegal yayın yaptıran iş yerinin yetkilisi hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İzinsiz yayın yapan 10 web sitesine erişim engellendi...

Digiturk, illegal kullanımların engellenmesine yönelik sürdürdükleri çalışmalar kapsamında son olarak, vshare.tv, www.vshare.tv, ns1startstream.com, ns2startstream.com, buradabak.net, buradabak.de, ligtvdevu.net, ligtv-izle.net, ligtv-izle.tv, www.atdhe.net web sitelerinde ihtara rağmen, izinsiz olarak Digiturk yayını yapıldığı gerekçesi ile adı geçen web sitelerinin erişiminin engellenmesi talebinde bulunmuştur. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu 28 Nisan 2010 tarihi itibariyle adı geçen sitelerin erişiminin engellenmesine karar verdi.

Ticari abonelik alınması gereken yerlerde bireysel abonelikle gösterim yapılmasının maliyetinin, yakalanma halinde avukat, mahkeme ve ceza bedelleri dikkate alındığında 4 misline yaklaştı. İnternetten illegal biçimde Lig TV ve Digitürk yayınlarını seyrettirmek de suçların içinde ve Digiturk illegal departmanı bu suçların takibine devam etmektedir