Gündem
17 Nis 2023 19:32 Son Güncelleme: 17 Nis 2023 19:36

DEVA Partisi'nde toplu istifa depremi!

6’lı masa bileşenlerinden DEVA Partisi Adıyaman’da adeta deprem yaşandı. Kentte 4 ilçe ve 1 beldede topluca istifa ettiklerini duyuran DEVA Partili ilçe teşkilatı başkanları yönetime sert ifadeler yöneltti.

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere hazırlanırken, siyaset arenasında hareketli günler yaşanıyor.

YSK, Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin seçileceği seçim için planladığı takvimi adım adım ilerletirken adaylar ve oy pusulalarındaki yeri de netleşti.

Son olarak partilerin milletvekili listeleri belli olurken muhalefet kanadında ‘liste’ tartışmaları yaşanıyor.

Tartışmaların odağındaki seçime CHP listelerinden girecek olan DEVA Partisi’nde istifa haberleri peşi sıra gelmeye devam ediyor.

ADIYAMAN’IN 4 İLÇESİNDE TOPLU İSTİFA
Güney Doğu’nun kritik illerinden Adıyaman’da Deva Partisi'nin Kahta, Samsat, Sincik ve Gerger ilçeleri ile İnlice Beldesi Teşkilatları toplu olarak istifa ettiğini duyurdu.

İLÇE BAŞKANLARINDAN SERT AÇIKLAMALAR
Öte yandan istifa ettiklerini çeşitli mecralardan duyuran DEVA Partili ilçe başkanları parti yönetimine sert eleştiriler yöneltti.

Deva Partisi Kahta İlçe Başkanı Muhammed Şükrü Turanlı, Partisi'nin artık demokrasiden uzak bir anlayış içerisinde olduğunu belirterek 4 ilçe ve 1 belde belediyesi ile beraber toplu olarak Deva Partisi'nden istifa ettiklerini açıkladı.

Kahta İlçe Başkanı Muhammed Şükrü Turanlı yaptığı yazılı açıklamada, "Kahta, Samsat, Sincik, Gerger ve İnlice Beldesi Teşkilatları olarak, çoğulcu, demokratik ve herkesi kucaklayıcı siyaset anlayışında olduk. Bizler Deva Partisi Kurucu İlçe Başkanları olarak, Deva Partisi kurulduğu günden itibaren, ortak akla önem verdikleri için, aynı çatı altında siyasetimizi yürüttük. Fakat gelinen noktada yüzde 85'i kendi logomuzla seçime girme kararı veren tüm il ve ilçe teşkilatlarını yok sayıp, demokrasiden uzak anlayış içerisinde oldukları için yaklaşık 3 yıldır yürütmekte olduğumuz Deva Partisi Kahta, Samsat, Sincik, Gerger ve İnlice Beldesi Teşkilatı ile ortak karar alarak yönetim ve ilçe başkanlıklarımızdan istifalarımızı kamuoyuna duyururuz" dedi.