Medya
11 Mar 2013 10:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

DERYA SAZAK MİLLİYET'İN ACI KAYBI KADİR'İ YAZDI

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dreya Sazak, dün yaşamını yitiren editörleri Kadir Pastutmaz'ı yazdı..

KADİR’İN ACISI

On gündür ilk kez huzur içinde bağlamıştık gazeteyi; gece yarısına doğru Tahir (Özyurtseven) aradı, sesi güçlükle çıkıyordu, kötü haberi verdi: ‘Kadir’i kaybediyoruz!’

Kadir Pastutmaz’dan söz ediyordu.
Milliyet Yazı İşleri’nde görsel yönetmenimiz Ersoy Diyar’ın ‘ikinci adamı’ olan, birinci sayfa sekreterimiz Kadir, cumartesi iznini kullanırken rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Solunum yetmezliği çekiyormuş. Florance Nigthingale’e nakledilmesine karşın tüm çabalara karşın arkadaşımızı hayata döndüremedik. Genç yaşında, en verimli çağında aramızdan ayrıldı.

Beş aydır gece gündüz koşuşturduğumuz mutfağın en çalışkan ve yaratıcı isimleri arasındaydı.
Gazete dışında olduğum saatlerde sayfalar hazırlandığında, gece sorumlumuz Baydu Can’dan geçen baskı değişiklerinde PDF çıkışları cep telefonuma Kadir tarafından gönderilirdi. Son derece disiplinliydi.

Onun işine bağlılığının temposu ve heyecanıyla geçmişten gelen bir ‘ritm bozukluğu’ olduğunu ve kalp kasına bağlı ölüm riskinin altında yaşadığını fark edememiştik!
Bizim meslek böyledir.
Olayların baş döndüren hızı, başkalarının hayatları ve acımasız bir rekabetin delice temposu altında kendi gerçeğimizden soyutlanır, uzaklaşırız.

Cumartesi akşam saatlerinde Tahir’le Yazı İşleri’ndeki genç sayfa sekreterlerinden birisine yapılan transfer teklifi üzerine arkadaşımızı Milliyet’te kalmaya ikna ediyorduk. Gece yarısı ‘Kadir’i kaybediyoruz’ telefonu geldiğinde, belleğim o noktada kilitlenmiş olmalı ki, ‘Kadir de nereye gidiyor?’ diye duraksadığımı hatırlıyorum.

O denli başarılıydi ki; Milliyet üzerinde koparılan fırtınalar arasında ‘Onu da mı kaybediyoruz!’ diye düşünmüşüm.
Keşke yaşasaydı ve sayfa çizmekteki yeteneğini, yaratıcılığını sürdürseydi.

Milliyet için acı ve büyük bir kayıp.
Onu son gecesinde yalnız bırakmayan yoğun bakımda ‘nöbet’ tutan Yazı İşleri’nin başı sağolsun.
Ailesine, sevenlerine ve okurlarımıza başsağlığı diliyorum.
Kadir’i unutmayacağız.

Derya Sazak'ın yazısının tamamı için tıklayın