Gündem
28 Eyl 2020 10:20 Son Güncelleme: 28 Eyl 2020 10:20

Depreme karşı güvenli ev üretildi

Üç önemli fay hattının üzerinde bulunan ülkemiz deprem gerçeğiyle yüz yüze. Depremin en kortutucu yönü ise hiç beklenmedik bir anda evlerin yıkılmasına neden olması ve malesef çok sayıda can kaybına yol açması.

Bu gerçekten hareketle deprem uzmanları bir yandan halkı bilinçlendirirken diğer taraftan da konut üretici firmalar deprem dayanımı yüksek güvenli hazır ev modeli üzerinde sürekli çalışıyorlar.

Dünya prefabrik yapı sektörünün lider ülkesi Türkiye’de hazır ev üretiminde önde gelen markası Karmod depreme karşı güvenli ev üretimine başladı. Deprem dayanımı düşünülerek yapı statiği özel yazılımlı program kullanımıyla gerçekleştirilen deprem evlerinin üretiminde çelik malzeme kullanımıyla yapı güvenliği en üst düzeye yükseltiliyor.

Depremde en çok ailemizden endişeleniyoruz

Deprem korkusuyla ilgili yapılan araştırmalarda Türk halkı olarak en çok ailemizin güvenliğinden endişe duyuyoruz. Uzmanlar bu konudaki endişeleri ortadan kaldırmak için ‘Deprem öldürmez bina öldürür’ hatırırlatması yaparak depreme güvenli evlerle hazırlanmamızın gerekliliğini vurguluyorlar.

Depreme en güvenli hazırlık Çelik Ev

Mutlaka gelecek olan depremi çaresizce beklemek yerine sorunu ciddiye alarak deprem dayanımı yüksek güvenli evlerimizi hazırlamalıyız. Kendimizin ve ailemizin güvenliğini büyük risk altına atmak yerine güvenli bir ev sahibi olmanın yollarını aramalıyız. Klasik mimarideki yüksek katlı betonarme binaların yerine en güvenli konut sınıfında yer alan çelik ev modelini mutlaka değerlendirmeliyiz. Araştırdığımızda depreme karşı son derece güvenli çelik evlere sahip olmanın ne kadar da güvenli olduğunu yakından göreceğiz.

Çelik konstrüksiyon ana taşıyıcılarıyla prefabrik villa konforundaki çelik evler bize deprem gibi son derece riskli olaylara karşı yüksek güvenlikte korunaklı yaşam alanları hazırlar. Çelik villanın ana taşıyıcılarıyla beraber duvar ana katmanları, ara kat taşıyıcıları, çatı sistemi tamamıyla çelik malzemeden örgülenerek inşa edilmektedir. Çelik karkaslar arasına yanmaz yüksek izolasyonlu mineral yün kullanımıyla yapı güvenliğiyle beraber eve yüksek enerji tasarrufu sağlanıyor. Karkas arasındaki mineral yünler çift yönlü özel levha kaplaması ile tam kapama sağlanıyor. Bu özel levhaların üzeri nem bariyeri, M profil ve tekrar ekstra izolasyon kaplamasıyla bina diğer modellerde erişimi mümkün olmayan iklimlendirme avantajına sahip oluyor. Aynı mireal yün veya taş yünü uygulaması çatı yüzeyine de yapılıyor. Çatı makasları üzeri osb serimi, mebran uygulaması sonrası özel kiremit döşenerek yüksek izolasyonla tamamlanıyor.

Depreme dayanıklı konutlara çok avantajlı ev fiyatlarıyla sahip olabilirsiniz

Yukarıda bahsettiğimiz gibi yapı güvenliğinden enerji tasarrufuna çok sayıda öne çıkan avantajlarıyla çelik konstrüksiyon evlere çok cazip prefabrik ev fiyatlarıyla sahip olmanız mümkün. Deprem dayanımı yüksek güvenli 2+1 prefabrik ev fiyatları 50 bin liranın altında fiyatlarla satılıyor.

Uzmanlar, Güvenli Deprem evlerine dönüş konusunda uyarıyor

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa gibi büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye genelinde yüzbinlerce riskli binanın kentsel dönüşümü gerekiyor. Uzmanlar deprem gerçeğiyle yaşadığımız bu coğrafyada riski yüksek güvensiz eski konutların depreme dayanıklı prefabrik ev modeliyle zaman geçmeden hızla tamamlanması konusunda uyarıda bulunuyor. 

6,5 yılda bir 7’den büyük deprem meydana geliyor

Kandilli Rasathanesi verilerine göre Türkiye’de her gün 3 ila 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geliyor. Her 10 günde bir de 4 ila 6 aralığında bir deprem oluyor. 1,5 yıl ortalamasında ise 6 ila 7 aralığında deprem oluyor. 7 üzeri daha fazla yıkıcı depremlerin oluşma aralığı ise sadece 6,5 yıl. Ülkemizin üzerinde bulunduğu üç büyük fay hattı sürekli deprem oluşturuyor. Bunlardan Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF) Saros Körfezi’nden başlayarak İstanbul’unda yer aldığı Marmara Denizi, Sapanca Gölü, Tosya, Erzincan üzerinden Van gölü kuzeyine kadar uzanıyor. Bu fay hattında yakın zamanda meydana gelen 99 Marmara Depremi ve Düzce Depremi, 1939 ve 1992 Erzincan Depremi ile çok sayıda can kaybı yaşadık.

Diğer fay hattı ise kısaca DAF olarak ifade edilen Doğu Anadolu Fay hattı. Bu hat üzerinde Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Elazığ, Bingöl gibi illerimiz var. Bu hatta yakın zamanda meydana gelen Bingöl, Malatya ve Elazığ Depremlerinin acıları henüz unutulmadı.

Üçüncü fay hattı ise BAF kısa adıyla ifade edilen Batı Anadolu Fay Hattı’dır. Anadolu’nun batı kesiminde doğudan batıya uzanan, güneyden kuzeye doğru sıralı riskli hat bu fay üzerinde yer alıyor. Birbirinden estetik ve güvenilir prefabrik evlerden birine sahip olmak için hemen https://karmod.com ziyaret edin.

ETİKETLER
#deprem