Gündem
10 Şub 2023 17:15 Son Güncelleme: 10 Şub 2023 22:40

Deprem sonrası 'seçimler ertelensin çağrısı! Sarıgül cephesinden geldi...

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimlerin durumu merak konusu olmuştu. Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreteri Teoman Mutlu katıldığı yayında seçimlerin ertelenmesi gerektiğini söyledi.

2023 seçimlerine sayılı günler kala Türkiye bir felaketi yaşıyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem, 10 ili yerle bir etti. 6 bine yakın vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve binlerce yaralının bulunduğu deprem bölgesinde Olağanüstü Hal ilan edildi.

Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Adıyaman ve Osmaniye illerinde 3 ay boyunca OHAL uygulanacak. 81 ilde milli yas kararı alınırken, akıllara gelen bir konu da seçimler oldu.

SEÇİMLER ERTELENSİN ÇAĞRISI

Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreteri Teoman Mutlu, katıldığı yayında seçimlerin ertelenmesi için çağrıda bulundu.

Mutlu seçimlerin ertelenmesi için çağrıda bulunarak, “Anayasanın 78. maddesini kullanarak gerekiyorsa bir ay ila bir sene içerisinde şu an vatandaşlarımız bu şekildeyken bu seçimleri ertelemesini doğru olarak buluyorum kendim. Çünkü oradaki vatandaşlarımız perişan durumda. İki ay sonra, üç ay sonra gidip orada hangi siyasi partideki insanlar seçim kampanyası, hangi yüzle o insanlardan oy isteyecekler.” ifadelerini kullandı.

BORSA TEPKİSİ

Borsa İstanbul'da işlemlerin depremin üçüncü gününde durdurulmasına da tepki gösteren Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreteri, SPK Başkanını göreve davet etti ve deprem bölgesinde yapılan yağmalar ile borsada yapılan yağmaların eş değerde olduğunu dile getirdi.